Okker és méz színek, linóleumpadló, padlókon és falakon, tárolóhelyiségben

Új Tarkett Lino, természetesen modern

Tarkett Lino: mindig inspiráló

A több mint egy évszázados szaktudásra és technológiai ismeretekre alapozva az olaszországi Narniban lévő gyárunkban a Tarkett Lino termékeket most újragondolták, hogy még korszerűbb és fenntarthatóbb legyen 
új, valósághű színekkel és tónusokkal, valamint autentikus matt felülettel.
Újragondoltunk egy hagyományos anyagot, kifejezetten modern tervezéssel, teljesítménnyel és rendkívül modern fenntarthatósági tulajdonságokkal.

Lépjen kapcsolatba velünk most, és győződjön meg róla személyesen.

Együttműködés az EBO-val

Az En Bande Organisée, más néven az EBO egy párizsi dizájnstúdió, ahol a színek, az anyagok és a fantáziadús részletek iránti szenvedély életet lehelt a tárgyakba és a terekbe. A Tarkett Lino, amelynek az En Bande Organisée adott stílust, egy olyan együttműködés, amelyben az EBO felfedezte az új Tarkett Lino termékcsalád kreatív lehetőségeit.
A matt felület, a természet ihlette mély, gazdag színpaletta, az autentikus, természetes érzet, és a történet is mind a modernitásról és a hagyományról, a találékonyságról és a szaktudásról szól.... Az EBO kreatív elméi minden szükséges inspirációt megtaláltak.

A Tarkett által létrehozott új színpaletta valóban egyedülálló. Olyan természetes tónusokkal büszkélkedhet, mint a homok, a terrakotta, a gazdag feketék, zöldek és a tört tónusok, és mindenekelőtt egy matt felület, amely egyszerűen gyönyörű. »

Gwenaëlle Girard – En Bande Organisée

Kreatív inspiráció

Fedezze fel a termékcsaládot

Autentikus és modern, egyszerű és kifinomult, természetes színpalettával, lágy tónusokkal, alkalmazkodó és sokoldalú: a padlóburkolatok, falak és még bútorok között is összhangot teremt.

A nyers linóleum (100% len) természetes színétől az olyan trendi árnyalatokig, mint a terrakotta, a rózsaszín és a kakhi, az új termékskála kínálatában több mint 100 színt lehet egymással kombinálni, párosítani és kiválasztani. Öt modern, kifinomult minta közül választhatja ki az új, extra matt megjelenést, amely minden eddiginél természetesebb megjelenést biztosít. 
Lino kollekciónk most tökéletes színkombinációival falakon –LinoWall kollekción – is alkalmazható, sőt bútorainkon egyaránt.
A vastagság és a robusztusság széles választékával, valamint különleges opciókkal, mint a csúszásmentes felület, a vezetőképesség, lépészajcsökkentés és egyebek, linóleumaink számos praktikus megoldást is kínálnak.

És mivel a modern a fenntarthatóságot is jelenti, a Tarkett Lino bioalapú, megújuló és újrahasznosított anyagok felhasználásával, környezetbarát gyárban készül, amely a használat után is 100%-ban újrahasznosítható Restart® programunk keretein belül. Ennek eredményeként a 2,5 mm-es Tarkett Lino gyakorolja kategóriájában a legkisebb lábnyomot az életciklusa során (EPD 4789356590.101.1 sz.).

A Tarkett Lino ötvözi az évszázados szaktudást, az esztétikát és a fenntarthatóságot, és modern megközelítést kínál megfelelve a mai padlók igényeinek és a holnap életstílusának.

A tervezőkkel folytatott számos beszélgetésünk során a leginkább az lepett meg bennünket, ahogyan a linóleum szemlátomást sok, a hely és az idő érzéki emlékeit felszabadító érzést idézett fel bennünk. Az anyag ilyen egyedülálló érzelmi töltetével akartunk dolgozni, valamint az eredetiség kiváló minőségű, nemes anyagként való hitelességével, amely őszinteségében, tisztaságában és mélységében olyan természetes anyagokhoz hasonlítható, mint a kő, a fa vagy a márvány »

Valérie Pavard – A Tarkett Tervezője

Fenntartható padlóburkolat

Lino Floors storage

A természetes, megújuló anyagokból, például lenmagolajból, fenyőgyantából, jutából, fűrészporból és parafaporból, valamint számos egyéb ásványi anyagból, például kalcium-karbonátból készülő linóleum bioalapú termék, eredendően fenntartható anyag.
A Cradle to Cradle Certified® (bölcsőtől bölcsőig) megközelítésünk biztosítja, hogy termékeinket úgy tervezzük meg, hogy azok pozitívan járuljanak hozzá a környezethez és az emberek életminőségéhez a termék minden életszakaszában, miközben támogatják az átállást a körforgásos gazdaságra.

De a valóban fenntartható működéshez többre van szükség, mint megújuló alapanyagokról, ezért a Tarkettnél a linóleum termékláncának minden egyes lépését átgondoltuk: a nyersanyagok beszerzésétől és szállításától kezdve a gyár energiaellátásán át a víz újrafelhasználásáig és a használt padlók életciklusuk végén történő újrahasznosításáig. 
 

Legfenntarthatóbb linóleumpadlónk: Az Új Originale kollekció

Körforgásos gazdaságunkra építve az Originale kollekciónkkal még jobb fenntarthatósági értékeket tudunk biztosítani. Ez az egyetlen linóleum a piacon, amely Cradle to Cradle Certified® Gold tanúsítással rendelkezik.

Karbonsemlegesség: létfontosságú kihívás

Manapság a szén-dioxid-kibocsátást tartjuk elsőrendű fontosságúnak, és sikerült eljutnunk arra a pontra, ahol 2,5 mm-es termékcsaládunk a bölcsőtől a kapuig tartó életszakaszában karbonnegatív!