flooring solutions for healthcare

Az egészségügyi közösség támogatása

Tudatosan emberközpontú tervezés

Kórházi mérnökök és létesítményüzemeltetők, igazgatók és építészek, Önök állnak mindennek a középpontjában. 

Amikor építenek, javítanak vagy felújítanak, akkor is odafigyelnek, összhangot teremtenek és meggyőznek. Ez egy soha véget nem érő küzdelem: teljesíteni a normákat és a határidőknek, eleget tenni az előírásoknak és az érintetteknek. Betartani a költségvetést és tisztelni a bolygót. Megszépíteni és egyszerűen karbantarthatóvá tenni... Ám mindenek előtt, reagálni az emberek igényeire és követelményeire.

Önök kézzelfogható, innovatív megoldásokat keresnek.

Mi olyan eszközöket és szolgáltatásokat biztosítunk, amelyek segítenek gyorsan és magabiztosan előrehaladni, és összpontosítani az Önöket körülvevők energiáit.

Ebben az évben a Tarkett minden eddiginél jobban Önök mellett áll.

 

Tarkett supporting the healtchare community

Betekintés az egészségügybe

"Kórházi mérnök? Nem, inkább diplomata vagyok.”  

Paolo, Kórházi mérnök

Jelenítse meg vizuálisan a konszenzus megteremtése érdekében

A tetszetős, emberközpontú tervezés összeegyeztetése az egymásnak ellentmondó prioritások és követelmények sokaságával kényes egyensúlyteremtő feladatot jelent. „A legjobb, legtartósabb, könnyen tisztítható padlóburkolat, amely belefér a költségvetésbe és megfelel a kórház padlóburkolati normáinak... De jól is kell kinéznie!” 

Kissé megkönnyítheti, hogy az érintettek egyetértésre jussanak, ha megtekinthető a terek előnézete, a megfelelő termékekkel.

"A feladatom? Hosszú távú megoldások, szoros határidővel."

 Adele, Egészségügyi építész

Együttműködés és szaktudás a kihívások leküzdéséhez

A helsinki gyermekkórház számára a barátságos, gyógyító környezet megteremtése azt jelentette, hogy kreatív módszereket kellett találni a gyakorlati és az emberi kihívások megválaszolására. Ha a kezdetektől fogva együttműködnek egy szakértői partnerrel, az új lehetőségek világát nyitja meg, és elősegíti a határidők szorosabb betartását.

"Kórházi takarító vagyok, és egy COVID harcos."

 Henry, Kórházi takarító

Fertőzés elleni védekezés és padlóburkolat-választás

A kórházi padlók és felületek higiénikusan tartása nem csak a fertőtlenítésről szól. Hosszú távon a fertőtlenítőszerek, biocid termékek, antibakteriális PVC-k stb. túlzott mértékű használata elősegítheti a szuperbaktériumok kifejlődését anélkül, hogy jelentősen javítaná a higiéniát. Ehelyett inkább a megfelelő tisztítási protokollok és tisztítószerek használatára kellene összpontosítani, a megfelelő technikák és a megfelelő gyakoriságok kiválasztásával.

“A küldetésem? Időt megtakarítani azoknak, akiknek nem jut elég idejük rá.” 

Youssef, Létesítményüzemeltető

Excellence Genius lazán fektethető padlóburkolat: Időmegtakarítás

A felújítások és a javítások miatt egy időre le kell zárni az érintett területet. Egészségügyi vagy kórházi környezetben mindez azt jelentheti, hogy kevesebb ágy van az osztályon, vagy nem lehet elérni bizonyos kritikus egészségügyi szolgáltatásokat, ami nem fordulhat elő. Ezért sohasem szabad alábecsülni a gyors, megbízható lefektetés fontosságát, amikor PVC padlót választanak a kórház vagy az orvosi rendelő számára.

Gyógyító környezet teremtése

A betegek és a személyzet élményének javítása

A nyugtató, pihentető környezet létfontosságú a gyógyulás szempontjából. A fizikai kényelem és a nyugalom fontossága köztudott, de mi a helyzet a kevésbé ismert pszichológiai tényezőkkel, amelyeket gyakran nagymértékben befolyásol a tervezés.

Az orvosi és kórházi személyzet munkahelyi életminőségét is jelentősen befolyásolhatja. Az „intézményesség” érzésének csökkentése, a tájékozódás és a térérzet javítása, valamint a vizuális kényelem csak néhány azok közül a módszerek közül, amelyeknek köszönhetően a jó tervezés átalakíthatja az egészségügyi környezetet.

Jól működő és költséghatékony épületek tervezése

A jól működő és költséghatékony épületeknek mindenek előtt alkalmasnak kell lenniük az adott célra. A kórházi vagy rendelőintézeti padlók esetében ez természetesen sima és könnyen tisztítható padlókat jelent, ugyanakkor alacsony csúszást és könnyen mozgatható gördülő rakományokat is jelent. A tartósság, a tisztíthatóság és a karbantartás egy másik nyertes kombinációt jelent. Igazság szerint, a beszerzés és fektetés jellemzően csupán a padló élettartam költségének 10%-t jelenti. A fennmaradó 90%-ot a karbantartás képviseli. Tehát a tartós, alacsony karbantartási igényű padlók valóban befolyásolhatják a lényeget.

Az egészség és a fenntarthatóság támogatása

Ha tartós dolgot kívánsz létrehozni, gondolkodj hosszú távra.” Ez nem kerülhető meg. A gyógyászati vagy gondozási intézmény évtizedekig hatással lehet az emberek életére és környezetére, ezért olyan fontos például jobb levegőminőséget biztosítva javítani nem csak a betegek, hanem a gondozók és a személyzet egészségét is. A fenntarthatósághoz való hozzájárulás sokféle formában megvalósulhat, beleértve a kórházi szénlábnyom általános csökkentését, valamint a tartósság, az anyaghatékonyság, az újrahasznosíthatóság és az újrafelhasználhatóság javítását.

Kórházi padlóburkolati megoldások

Megoldás minden területre

Egészségügyi környezetben a különböző területek és létesítmények időnként nagyon eltérő követelményeket támasztanak. Sokféle tényezőt kell figyelembe venni, a biztonságtól és a fertőzések kezelésétől kezdve a karbantartásig és a forgalom nagyságáig. A feladat bonyolultságát részben csökkentettük azáltal, hogy a termékkínálatunkból az egyes területek által támasztott követelményei alapján előre összeválogatott megoldásokat hoztunk létre.

Dokumentumok letöltése

Kapcsolódó cikkek

Fertőzés elleni védekezés és padlóburkolat

A Covid-19 járvány kihangsúlyozta a kézhigiénia és a tisztítási protokollok fontosságát a vírus átvitelének megelőzése szempontjából. Arra is rávilágított, hogy a fertőzés megelőzés és a fertőzések elleni védekezés (IPC) mennyire alapvető fontosságú az egészségügyi és idősgondozási környezetekben a fertőzések és az antimikrobiális rezisztencia megállítása érdekében.

iQ Natural - Egy jelentős lépés a karbonsemleges társadalom felé

A természet az, amely olyan megújuló nyersanyagokat kínál, melyekkel felválthatók az iQ Natural PVC padlókhoz használt fosszilis nyersanyagok. Ez a fahulladékból készülő biomassza (nem konkurál az élelmiszergyártással). A természet az, amely az iQ Natural terméknél már évek óta használt bio lágyítót kínálja.

A Tarkett együttműködésre lépett a Clean Hospitals hálózattal

A Tarkett az innovatív padlóburkolati és sportburkolati megoldások világszintű piacvezetőjeként jelenti be csatlakozását a Clean Hospitals hálózathoz, hogy hatékony és gyakorlati útmutatókat biztositva támogassuk a kórházi higiénia folyamatos javitását.