DESSO Human Fascination II: A származás ereje

DESSO Human Fascination II: A származás ereje

Nézzen körül. Mit lát? Ha rászánjuk az időt arra, hogy ráközelítsünk, hogy megálljunk és fókuszáljunk, az egész világ kitárulkozik. Az egész természet a lábunknál hever, készen arra, hogy megtegyük a következő lépést.

A DESSO Human Fascination II kollekciónk a DESSO Carpetecture® család legújabb tagja, és óda a természet ártatlanságához, sérülékenységéhez és vad szépségéhez, valamint a Földön található erőforrások védelmének fontosságához, ami mellett a Tarkett is aktívan elkötelezte magát.

Meg akarjuk ismerni a tájainkat, eggyé akarunk válni azokkal. Nem csak az számít, hogy mi van a felszínen, hanem minden más is, ami alatta van. Nézze meg közelről, fókuszáljon rá az anyagokra, vizsgálja meg az erőforrásainkat. Ezek mindegyike egy-egy külön világ, egy mikrokozmosz, ami mindent egybetart.

Hiszünk a körforgásban, hogy nem használunk fel többet, mint amire szükségünk van, és visszaadjuk, amit elvettünk. Az inspiráció megtalálható az újjászületés és a megújulás szelíd folyamatában. Ahogy a virágok minden tavasszal kinyílnak, és az esőcseppek eljutnak a hegyekből a folyókba, az óceánokba és a felhőkbe, majd újra a hegyekbe, a modulszőnyegeink is időről-időre új életre kelnek.
A Futurity és Marvel padlószőnyegek a természet alapanyagait és organikus formáit magasztalják. A véletlenszerű dizájnok az újrahasznosítás során a kézzel készített hatást keltő, finom textúrákkal találkoznak. A természet szelíd újjászületése és megújulása által inspirált DESSO modulszőnyegek azzal a céllal készülnek, hogy időről-időre új életre keljenek.

A Tarkett Cradle to Cradle® (Bölcsőtől bölcsőig) elkötelezettsége részeként a Futurity és a Marvel kollekció egyaránt Ezüstfokozatú Cradle to Cradle® tanúsítvánnyal rendelkezik. A Human Fascination kollekció a Tarkett 100%-ban újrahasznosítható EcoBase hátoldalával rendelkezik, és átlagosan 80% értéknöveléssel újrahasznosított kalcium-karbonátot tartalmaz, amely az ivóvíz előállítással foglalkozó helyi cégektől származik. Azonkívül mindkét kollekció 100%-ban ECONYL® felújított szálat tartalmaz, amely olyan újrahasznosított hulladékanyagokból készül, mint az eldobott halászhálók vagy a saját szőnyegújrahaszosító központunkból származó fonalpelyhek.

Használja fel az alapanyagokat, csodálkozzon rá a természet barátságos oldalára, és reflektáljon arra, hogy mit jelent teljesen tudatában lenni a környezetének. Hagyja, hogy a Human Fascination kollekció feltárja a mögöttes szépséget.

DESSO Futurity

Újrahasznosítás, felújítás, megújuló szeretet: a DESSO Futurity modulszőnyeg kollekció óda a csodálatos Földünkhöz és annak drága erőforrásaihoz, és felhívás arra, hogy hagyják az alapanyagokat önmagukért beszélni. Az új, természetes újrahasznosítási eljárás véletlenszerű mintázatokat és váratlan dizájnokat eredményez.

A szabálytalan textúrájú megjelenés – nyers és zabolátlan – lehetővé teszi a valóban figyelemfelkeltő padlóburkolat kialakítását. A négyféle árnyalatból álló színválaszték – kétféle világosabb alapszín, sötétebb mintázattal, és kétféle sötétebb alapszín, világosabb mintázattal – a valódi természet nyers, kidolgozatlan és kiszámíthatatlan jellemzőit tükrözi. A durva textúra tökéletesen alkalmas a városi környezetbe, szókimondó és harsányan feltűnést keltő.

DESSO Marvel

Vegyen egy nagy lélegzetet, lépjen be, engedje el magát, hazaérkezett. A DESSO Marvel szőnyeglap kollekció újra összekapcsol a természet lágy oldalával.

A 13-féle megnyugtató árnyalatú, visszafogott lap a kézi készítésre utal. A természet tónusai és árnyalatai találkoznak a mesterséges színekkel és tájakkal. Pontosan úgy, mint a természetben, nincs két egyforma lap. Kombinálja össze a semleges lapokat a váratlanul előbukkanó finom színekkel az otthon érzetét keltő beltéri környezet megteremtésére.