Együttműködés ösztönzése fenntartható üzleti partnerséggel

Együttműködés ösztönzése fenntartható üzleti partnerséggel

A Tarkettnél szeretnénk együtt dolgozni ügyfeleinkkel, munkavállalóinkkal és partnereinkkel, hogy jót tegyünk az embereknek és a bolygónak.
Ezért együttműködésre törekszünk.
A világ fenntarthatósági kihívásai együttműködést és partnerséget követelnek az iparágakban és az ellátási lánc egészében.
Arra buzdítjuk vásárlóinkat és valamennyi érdekelt felet, hogy dolgozzon velünk a pozitív változásért.
Egyértelmű információt adunk ügyfeleinknek és az érdekelt feleknek a fenntarthatóság irányába tett előrehaladásunkról, termékeinkről és kitűzött céljainkról:

  • A vállalati társadalmi felelősségvállalásról szóló jelentésünk átfogó, nyilvános és harmadik fél által ellenőrzött.
  • A termékinformációkat önkéntesen tesszük közzé. 2019-ben Európában bevezettük az anyagokra vonatkozó egészségügyi nyilatkozatot (MHS), amely pontosan leírja egy termék összetételét és információkat ad az összetevők koncentrációjáról (kémiai molekulák), a termékben betöltött szerepükről, és bármely egészségügyi vagy környezeti kockázatról, amely az anyagoknak való kitettség miatt merül fel a padlóburkolat rendeltetésszerű használata esetén. Az MHS-t egy független szervezet ellenőrzi. Az MHS kiegészíti a környezetvédelmi terméknyilatkozatokat (EPD), amelyek az életciklus-elemzési módszer segítségével értékelik a termékek környezetvédelmi teljesítményét.
  • Ambiciózus fenntarthatósági célokat tűzünk ki termékeink és létesítményeink harmadik fél általi tanúsítványát illetően.
     

Arra buzdítjuk Önt, hogy csatlakozzon ReStart® visszavételi programunkhoz.
A hulladékot Svédországban, Luxemburgban és Hollandiában található üzemeinkben dolgozzuk fel, és készítünk belőle magas minőségű nyersanyagot.


Megosztjuk a kényelem növeléséhez szükséges szakértelmet. Együttműködünk például színszakértőkkel, tervezőkkel és oktatási szakemberekkel annak érdekében, hogy megértsük, milyen hatást gyakorolnak a színek a gyermekek fejlődésére és jólétére iskolai környezetben. Rájöttünk arra, hogy a gyermekek memóriakapacitása 55-78%-kal nagyobb, amikor olyan színek veszik körül, amelyeket kedvel.

Együtt dolgozunk non-profit szervezetekkel, szakmai szövetségekkel és kormányokkal, továbbá kollektív fellépésben veszünk részt:

  • Részt veszünk a Globe EU kezdeményezéseiben
  • Tagja vagyunk a Climate Leaders-nek (COP21)
  • Tagja vagyunk az Ellen MacArthur alapítványnak