Elkötelezettség a fenntartható fejlődés mellett

Elkötelezettség a fenntartható fejlődés mellett

Kötelezettség a Fenntartható Választásban

A klímaváltozás és a természeti erőforrások hiánya miatt egyre fontosabbá válik a padlóburkolatok tervezésének és gyártásának újragondolása. Ezért a fenntartható fejlődés szemléletünk szerves része.

Az ELLEN MCARTHUR ALAPÍTVÁNY, a VILÁGGAZDASÁGI FÓRUM és az ENSZ „GLOBÁLIS MEGÁLLAPODÁS” szervezetének tagjaként, mérlegeljük termékeink és gyártási folyamataink emberekre és környezetre gyakorolt hatását az életciklus minden szakaszában.

A KÖRKÖRÖS GAZDASÁG WEBOLDALÁN

A körforgásos gazdasági modell bevezetéséhez szemléletváltás szükséges. Fel kell hagyni a használat után eldobott termékekkel, és az újra felhasználásra kell törekedni (a termék élettartamának vége a következő ciklus kezdete).

Büszkén vagyunk arra, hogy az iparágban elsőként vezettük be ezt a modellt. Már számos elismerést kaptunk olyan civil szervezektől, amelyek felhívják a figyelmet a pozitív példákra – például a Körforgásos Gazdasági Intézet kiemelte az újonnan bevezetett megoldásokat. Örömmel vezetjük partnereinket, ügyfeleinket és versenytársainkat a felelős termelés és működés irányába.

ZÁRT HUROK A KÖRKÖRÖS MODELLBEN

Mivel meggyőződésünk, hogy a semleges környezeti hatás nem elegendő, olyan körforgásos modellel dolgozunk, amely a kiváló anyagok használatát, az erőforrás-gazdálkodást, az emberbarát helyiségek létrehozását és a termékek újrafelhasználását és újrafeldolgozását helyezi a középpontba. Szeretnénk pozitív hatást gyakorolni a bolygóra és az emberekre.

  1. Kiváló anyagok: Termékeink fejlesztése során olyan anyagokat használunk, amelyek nem veszélyeztetik az emberi egészséget – sem a gyártás, sem a fektetés, sem a használat során. Azt is vizsgáljuk, hogy alkalmasak-e újrafeldolgozásra és a környezet védelmére. Ezek nem csak üres szavak – padlóburkolatainkról érthető információkkal szolgálunk, előre meghatározva a természetes, megújuló és újrahasznosítható anyagok mennyiségét.
  2. Erőforrás-gazdálkodás: optimalizáljuk az erőforrások, mint a víz, az energia használatát, és csökkentjük az üvegházhatású gázok kibocsátását a gyártási folyamat alatt. Gondosan nyomon követjük a fogyasztást és az újrahasznosítás szintjét. Termékeinket a legszigorúbb környezetvédelmi előírások szerint gyártjuk üzemeinkben, amelyek ISO 9001 és ISO 14001 tanúsítvánnyal rendelkeznek.
  3. Barátságos helyiségek: szeretnénk segítséget nyújtani olyan életterek kialakításában, amelyek egészséges környezetet és jóllétet biztosítanak. Figyelemre méltó eredményünk a padlószőnyegek egyedi porfogó rendszere és a ftalátmentes lágyítószerek széleskörű használata. Minimális szintre csökkentettük az illékony szerves vegyületek kibocsátását PVC padló esetében.
  4. Újrafelhasználás és újrafeldolgozás: A gyártás és az összeállítás során keletkezett hulladék, valamint a használt termékek újrafelhasználása és újrafeldolgozása kevesebb hulladékot eredményez, és új életciklust jelent a magas minőségű anyagok számára. A Tarkett ReStart, a használt padlószőnyeg összegyűjtésére irányuló programunk a világ legnagyobb padlóburkolat-újrahasznosítási programja, amely évente több, mint 9000 tonna anyagot tud feldolgozni.