Origin Collection | DESSO Recharge & Retrace header

Origin kollekció

DESSO Recharge & Retrace

 

A körforgásosság szépsége. A DESSO Origins Recharge and Retrace modulszőnyegei 100%-ban újrahasznosíthatók, ami egy holisztikus tervezési folyamat eredménye. Itt az „újragyártásra tervezve” körforgásosság ihlette mind a textúrát, mind a mintát, és valamennyi dekor a természeti világ tökéletes tökéletlenségében fellelhető, tapintható szépségét tükrözi.

 

Körforgásos karbonlábnyomunk

 

Az emberek és a bolygó védelme érdekében valódi lépéseket kell tenni az olyan üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése érdekében, mint a szén-dioxid, ami nagyban hozzájárul a globális felmelegedéshez.

 

 

A Tarkett modulszőnyegek körforgásos szemlélete pontosan ezt teszi lehetővé számunkra. Az egyetlen olyan modulszőnyeggyártó, amely zártláncú újrahasznosítási rendszerrel rendelkezik, korlátozzuk a primer nyersanyagok új termékekben történő felhasználását, és kerüljük az olyan általános szén-dioxid-kibocsátási opciókat, mint az égetés és a hulladéklerakók a termék életciklusának végén.

 

DESSO Origin körforgásos karbonlábnyom

A legkisebb körforgásos karbonlábnyom

A kitermelés kiindulópontjától kezdve, a gyártáson, a fektetésen, a használaton és az újrahasznosításon keresztül a mi felelősségünk, hogy a szőnyeget újra és újra átvezessük a következő életébe.


Zártláncú rendszerünk biztosítja, hogy modulszőnyegeink körforgásos karbonlábnyoma* a legalacsonyabb legyen Európában - ez legalább 6-szor alacsonyabb**, mint versenytársaink teljes karbonlábnyoma.

Újragyártásra tervezve

A DESSO Origin kollekció újragyártásra van tervezve. Valóban körforgásos termék, amelyet szétszedhetőnek terveztek, hogy alkotórészei könnyen újrahasznosíthatóak legyenek az új modulszőnyegek nyersanyagaiban. Az eredmény: egy kollekció, amely egyesíti a műszaki szakértelmet a tapinthatósággal és a texturált szépséggel. Új és megújult kezdet.

DESSO

Tudatos döntések. Az emberekért és a bolygóért.

Tarkett Human-Conscious Design TM

Új Origin kollekció

 

A dizájn szabálytalanságában és a textúra változatosságában a körforgásosság szépsége köszön vissza, ami érintésre, érzékelésre és csodálkozásra hív, újra és újra.

 

DESSO Recharge

The DESSO Recharge design evokes the upcycled chalk used in the manufacture of the EcoBase backing.

DESSO Retrace

The DESSO Retrace looks to the carpet tile recycling process itself for inspiration of its design.

Színválaszték

 

A DESSO Recharge és Retrace modulszőnyegek ugyanabban a gyönyörű, 20 színből álló palettában érhetők el, ami a színek és a dizájnok mesés kombinációját teszi lehetővé.

 

A DESSO Origin Circular Recharge Retrace színvilága

Képgaléria

* Az EcoBase-hátoldalú, PA6 fonalból készült modulszőnyegek esetében az S-P-05827 környezeti terméknyilatkozat (EPD) szerint, külsőleg ellenőrizte a Bureau Veritas, a teljes szénlábnyom (A-D modul) alapján, zártláncú körforgásos
újrahasznosítással.

** Az S-P-05827 EPD és a 19 modulszőnyeg, interneten az EU+UK területén termelési helyszínnel rendelkező versenytársak számára elérhető EPD-k (2022. május) teljes szénlábnyomának (A-D modul) összehasonlítása, a 600-699 g terméktömeg-tartományban, poliamid fonallal és égetéssel, életvégi forgatókönyvként.