Origin Collection | DESSO Recharge & Retrace header

Origin kollekció

DESSO Recharge & Retrace

 

A körforgásosság szépsége. A DESSO Origins Recharge and Retrace modulszőnyegei 100%-ban újrahasznosíthatók, ami egy holisztikus tervezési folyamat eredménye. Itt az „újragyártásra tervezve” körforgásosság ihlette mind a textúrát, mind a mintát, és valamennyi dekor a természeti világ tökéletes tökéletlenségében fellelhető, tapintható szépségét tükrözi.

 

Körforgásos karbonlábnyomunk

 

Az emberek és a bolygó védelme érdekében valódi lépéseket kell tenni az olyan üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése érdekében, mint a szén-dioxid, ami nagyban hozzájárul a globális felmelegedéshez.

 

 

A Tarkett modulszőnyegek körforgásos szemlélete pontosan ezt teszi lehetővé számunkra. Az egyetlen olyan modulszőnyeggyártó, amely zártláncú újrahasznosítási rendszerrel rendelkezik, korlátozzuk a primer nyersanyagok új termékekben történő felhasználását, és kerüljük az olyan általános szén-dioxid-kibocsátási opciókat, mint az égetés és a hulladéklerakók a termék életciklusának végén.

 

DESSO Origin körforgásos karbonlábnyom

A legkisebb körforgásos karbonlábnyom

A kitermelés kiindulópontjától kezdve, a gyártáson, a fektetésen, a használaton és az újrahasznosításon keresztül a mi felelősségünk, hogy a szőnyeget újra és újra átvezessük a következő életébe.


Zártláncú rendszerünk biztosítja, hogy modulszőnyegeink körforgásos karbonlábnyoma* a legalacsonyabb legyen Európában - ez legalább 6-szor alacsonyabb**, mint versenytársaink teljes karbonlábnyoma.

Újragyártásra tervezve

A DESSO Origin kollekció újragyártásra van tervezve. Valóban körforgásos termék, amelyet szétszedhetőnek terveztek, hogy alkotórészei könnyen újrahasznosíthatóak legyenek az új modulszőnyegek nyersanyagaiban. Az eredmény: egy kollekció, amely egyesíti a műszaki szakértelmet a tapinthatósággal és a texturált szépséggel. Új és megújult kezdet.

DESSO

Tudatos döntések. Az emberekért és a bolygóért.

Tarkett Human-Conscious Design TM

Új Origin kollekció

 

A dizájn szabálytalanságában és a textúra változatosságában a körforgásosság szépsége köszön vissza, ami érintésre, érzékelésre és csodálkozásra hív, újra és újra.

 

DESSO Recharge

A DESSO Recharge dizájn az EcoBase hátoldal gyártásánál használt újrahasznosított mészkövet idézi.

DESSO Retrace

A DESSO Retrace dizájnját maga a modulszőnyegek újrahasznosítási folyamata ihlette.

Színválaszték

 

A DESSO Recharge és Retrace modulszőnyegek ugyanabban a gyönyörű, 20 színből álló palettában érhetők el, ami a színek és a dizájnok mesés kombinációját teszi lehetővé.

 

A DESSO Origin Circular Recharge Retrace színvilága

Képgaléria

* Az EcoBase-hátoldalú, PA6 fonalból készült modulszőnyegek esetében az S-P-05827 környezeti terméknyilatkozat (EPD) szerint, külsőleg ellenőrizte a Bureau Veritas, a teljes szénlábnyom (A-D modul) alapján, zártláncú körforgásos
újrahasznosítással.

** Az S-P-05827 EPD és a 19 modulszőnyeg, interneten az EU+UK területén termelési helyszínnel rendelkező versenytársak számára elérhető EPD-k (2022. május) teljes szénlábnyomának (A-D modul) összehasonlítása, a 600-699 g terméktömeg-tartományban, poliamid fonallal és égetéssel, életvégi forgatókönyvként.