Mi az a ReStart® program?

Mi az a ReStart® program?

A világ népességének növekedésével együtt a természeti erőforrásokon és a környezeten is nő a nyomás. Bezárjuk a hurkot. Segítséget nyújtunk vásárlóinknak a padlóburkolat hulladékának hatékony kezelésében, miközben hozzájárulunk a világ természeti erőforrásainak megóvásához és a környezet védelméhez.

 

Ebből a célból arra buzdítjuk vásárlóinkat, hogy csatlakozzanak ReStart® visszavételi programunkhoz.


A ReStart® programot azért hoztuk létre, hogy a fektetés és a használat utáni padlóburkolatot összegyűjtsük újrahasznosítás és új erőforrásként történő felhasználás céljából. Mivel a projektfelelősök egyre gyakrabban foglalják bele az üzemi hulladékgazdálkodást a pályázati felhívásokba, a ReStart® lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy helyi, költséghatékony padlóburkolat-visszavételi programban vegyenek részt.

A ReStart® programban részt vevő vállalatok hozzájárulnak a világ természeti erőforrásainak megóvásához, védik a környezetet és a körforgásos gazdasági modell felé mozdulnak el.

2010 és 2018 között 102 000 tonna padlóburkolatot – többek között PVC-t, linóleumot és szőnyegpadlót – gyűjtöttek össze Európában és Észak-Amerikában a ReStart® program révén. 2018-ban világszinten 3 300 tonna fektetési hulladékot gyűjtöttek össze a ReStart® program révén.

A hulladékgyűjtés és hasznosítás világán belül együtt dolgozunk ismert hulladékgyűjtőkkel és fuvarozókkal, hogy mindez megvalósuljon. A Veoliának Franciaországban és Németországban, a Vanheede-nek Belgiumban, a Sueznek Lengyelországban vannak lerakói, amelyek ügyfeleink rendelkezésére állnak, továbbá saját logisztikai flottát üzemeltetnek a gördülékeny gyűjtés és válogatás lehetővé tétele érdekében.