CARBON FOOTPRINT CALCULATOR

Számítsa ki projektje ökológiai lábnyomát

Mi az az ökológiai lábnyom?

Ökológiai lábnyom alatt a tevékenységeink során keletkező üvegházhatású gázok (CO2-egyenérték) teljes mennyiségét értjük. Kiszámíthatjuk egy ország, egy vállalkozás, egy termék stb. ökológiai lábnyomát is. Egy termék ökológiai lábnyoma az adott termék életciklusa során a termék által kibocsátott teljes szén-dioxid mennyiséget rögzíti.

Miért olyan fontos ez?

Az ökológiai lábnyom nagyon fontos eszköz annak megértéséhez, hogy milyen hatással vagyunk a globális felmelegedésre.° Az építőipar jelentős változást érhet el, mivel a globális ÜHG-kibocsátás 39%-áért (termelés, szállítás és égetés), valamint az összes hulladék 60-70%-áért felelős. 

a klímaváltozás hatásai

Hogyan történik a számítás?

Kalkulátorunk a számítások elvégzéséhez a termék életciklusának minden egyes szakaszára, a felhasznált alapanyagokra, a szállításra, a gyártási folyamat során felhasznált energiára, valamint a termék felhasználási és életciklus végi szakaszára vonatkozó kibocsátásokat egyaránt figyelembe veszi. Valamennyi számítás környezetvédelmi terméknyilatkozatainkon (EPD) alapul és harmadik fél által ellenőrzött. 

padlóburkolat életciklus szakaszok, beleértve az újrahasznosítást is

Számítsa ki projektje ökológiai lábnyomát

Új kórházat épít?

Számítsa ki projektje ökológiai lábnyomát.

Iskolaprojekten dolgozik?

Számítsa ki projektje ökológiai lábnyomát.

Újragondolná a munkahelyeket?

Számítsa ki projektje ökológiai lábnyomát.

Új elképzelése van a társasházakról?

Számítsa ki projektje ökológiai lábnyomát.

Vendéglátóipari projektet indít?

Számítsa ki projektje ökológiai lábnyomát.

Felújítaná üzletét?

Számítsa ki projektje ökológiai lábnyomát.

Szeretne változást hozni? Csatlakozzon a ReStart® programhoz

Csatlakozzon ReStart®  visszavételi és újrahasznosítási programunkhoz, és biztos lehet benne, hogy használt vagy a fektetés során keletkezett hulladék burkolatát összegyűjtjük és új Tarkett padlóburkolatok előállításához felhasználható nyersanyaggá dolgozzuk fel. 

.

A környezetre gyakorolt hatását pedig csökkentse újrahasznosítás segítségével

Az ökológiai lábnyom kiszámítása lehetővé teszi a termék fő kibocsátási forrásainak azonosítását, ami viszont megmutatja az optimalizálás és az elkerülés lehetőségeit. Az életciklus végi szakasz rendelkezik az egyik legjelentősebb szén-dioxid-csökkentési potenciállal. A régi padlóburkolatok újrahasznosítása az égetés vagy a hulladéklerakás elkerülése és a nyersanyagok kinyerése révén csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást.

Úttörő munka a használat utáni újrahasznosításban: az IKEA-történet

Fedezze fel, hogyan vagyunk mi úttörők a homogén vinyl padlók használat utáni újrahasznosításában.

Úton a karbonsemlegesség felé a Tarkett Linóleummal

Fedezze fel, hogyan optimalizáljuk folyamatosan termékeink szénlábnyomát - egész életciklusuk alatt.

Szőnyegújrahasznosító központ

Tudjon meg többet modulszőnyeg újrahasznosító központunkról.

Szeretne karbonsemlegessé válni?

Szén-dioxid-tudatos program

Ha a Tarkettet választja, nyugodt lehet afelől, hogy olyan termékeket vásárol, amelyeket a kezdetektől az ökológiai lábnyom csökkentésének tudatos szem előtt tartásával terveztünk meg. Azokon a területeken, ahol a szigorú terméktervezési és gyártási folyamatainkkal sem tudjuk tovább csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást, Szén-dioxid-tudatos programunk keretében felajánljuk, hogy a fennmaradó részt külsőleg ellenőrzött szén-dioxid-kibocsátási kreditekkel kompenzáljuk.

Körforgásos termékeket keres?

Körforgásos kínálat

A körforgásos kínálat körforgásos kollekcióinkat gyűjti egybe. Ezeket a kollekciókat a körforgásosságot és az életciklus végi újrahasznosítást szem előtt tartva, környzettudatos módon tervezték. Ha körforgásos kínálatunkból választ padlóburkolatot, az garancia arra, hogy a fektetés során és a használat után keletkező padlóburkolat hulladékot összegyűjtjük és újrahasznosítjuk.

.

Segítségre van szüksége?

Szeretne további részleteket megtudni vagy támogatásra lenne szüksége a projektjéhez? Szívesen segítünk Önnek! Kérjük, vegye fel a kapcsolatot helyi területi képviselőjével.

Számítsa ki e kollekciók bármelyikének ökológiai lábnyomát