A Tarkett az első padlóburkolat gyártó, amely felhasználja az INOVYN bio-tulajdonságú PVC-jét.

13 December 2019

A Tarkett bejelentette, hogy a „The Roundtable on Sustainable Biomaterials” (RSB) szervezet által elismert ellátási lánc útján szerzi be a világ első kereskedelmi forgalomra alkalmas minőségű, bio-tulajdonságú PVC-jét, az INOVYN által gyártott BIOVYNTM-t.

A BIOVYNTM a nem élelmiszer eredetű biomasszából származó, megújuló nyersanyag, a bio-tulajdonságú etilén felhasználásával készül. Az RSB elismerte, hogy a gyártórendszerben 100%-ban alkalmas a fosszilis nyersanyagok helyettesítésére, ami 90%-nál nagyobb CO2 csökkenést jelent a hagyományos gyártású PVC-hez képest.

Ez a lépés konkrét példa arra, hogy a Tarkett elkötelezte magát a hagyományos PVC forrásokat helyettesítő innovatív alternatívák felkutatása mellett, ami az alacsonyabb CO2 kibocsátás útján elősegíti a klímaváltozás enyhítését, és óvja a világ véges erőforrásait. Emellett a Tarkett számára lehetővé teszi, hogy eleget tegyen a vevők kevesebb fosszilis erőforrás felhasználásával gyártott PVC padlók iránti igényének, és azokat a nem élelmiszer eredetű biomasszából származó nyersanyagokkal helyettesítse.