Az idősgondozási közösség támogatása

Az idősgondozási közösség támogatása

Ahogy a közegészségügy fejlődésével az emberek egyre szebb kort érnek meg és egyre jobb az időskori életminőségük, az idősgondozási intézmények egyre fontosabb szerepet töltenek be. A lehető legjobb eszközöket biztosítják az érzelmi és a fizikai követelmények kiszolgálására egyaránt, amihez gyakran kevés idő áll rendelkezésre, és a pénzügyi lehetőségek is korlátozottak. Olyan csapatmunkát követel, amelyben az idősgondozási intézmények megtervezését, felépítését és vezetését végzőktől kezdve az időseket közvetlenül ápoló és támogató szakemberekig és családtagokig mindenki részt kell, hogy vegyen.

Tekintettel arra, hogy a dizájnok és anyagok kiválasztása óriási különbséget jelent az életkörülmények szempontjából,, szeretnénk az összes tapasztalatunkkal, a teljes szakértelmünkkel és a kutatásaink minden eredményével támogatást nyújtani az idősekkel törődő szakemberek számára..

Tervezés empátiával

Az idősgondozó otthonok megtervezése bonyolult folyamat, amihez valóban meg kell érteni, hogy az idősek hogyan élik meg a környezetüket és az ilyen jellegű személyes tapasztalataik miben különböznek a többi emberétől.

Éppen ezért működünk együtt a demenciabarát tervezés szakértői által is támogatott virtuális valóság eszköz, a VR-EP megalkotóival. A VR-EP vagy Virtuális Valóság Empátia Platform arra készült, hogy a szakemberek számára segítséget nyújtson megérteni, hogy a romló látás és kognitív tudatosság miként befolyásolja a színek, kontrasztok és anyagok érzékelését, úgy mutatva meg a világot, mintha azt a különböző életkori állapot szerint érzékelnék.
Próbálja ki Ön is ezt a lebilincselő élményt, és nézze meg, hogy a belsőépítészet milyen hatásokat gyakorolhat az idősek életére.

Támogató rendszerkialakítás az idősgondozás és a demencia számára

Annak megértése, hogy az idősödés milyen kihívásokkal jár, akár demenciával, akár demencia nélkül, alapvető fontosságú az olyan idősgondozó otthonok megtervezése, felépítése és vezetése szempontjából, ahol a bentlakók biztonságban és kényelemben érezhetik magukat. Alapos és részletes helyszíni vizsgálatot végeztünk annak kiderítésére, hogy az idősebbeknek mire van szükségük leginkább a mindennapi környezetükkel kapcsolatban, és milyen tervezési alternatívák javítják közvetlenül az életminőségüket.

Tarkett, az idősgondozási környezet megtervezése a jobb időskori életminőségért

A célunkat azok támogatása jelenti, akik az idősgondozási létesítmények megtervezését és vezetését végzik, hogy az összes érintett számára biztosítani lehessen a jó közérzetet.
Ez azt jelenti, hogy segítenek a bentlakóknak komfortosan és otthonosan érezni magukat, megőrzik az autonómiájukat és az önállóságukat, és korlátozzák a nyugtalanságot vagy zavart okozó tényezőket.
Emellett azt is jelenti, hogy segítik a gondozókat abban, hogy könnyebben és hatékonyabban végezhessék a munkájukat, segítenek a létesítmények tulajdonosai és vezetői számára a költségvetés kezelésében, hogy ezek a létesítmények továbbra is a lehető legjobb kiszolgálást nyújthassák.

Az alapos és részletes helyszíni vizsgálatnak, a szakmailag legtapasztaltabb gondozókkal készített interjúknak és a padlóburkolati megoldások terén szerzett sokéves tapasztalatnak köszönhetően konkrét javaslatokat dolgoztunk ki arra vonatkozóan, hogy az idősgondozó otthonok számára mi lehet az a megfelelő padlóburkolat választás, amely biztosíthatja a bentlakók jó közérzetét.

 

A korral járó változások figyelembevétele


A vizuális érzékelés elősegítése

Ahogy az emberek öregszenek, egyre kevésbé lesz éles a látásuk: tompulnak a színek és a kontrasztok, csökken a látótér. Ezek a hatások korlátozók lehetnek, hacsak a környezetet speciálisan úgy nem alakítják ki, hogy kompenzálja azokat. A jól átgondolt és gondosan megtervezett belső tér jelentősen hozzájárulhat az ilyen elkerülhetetlen változások hatásainak az enyhítéséhez.

Mozgásra való ösztönzés

Fontos, hogy a belső tereket úgy alakítsák ki, hogy az mozgásra ösztönözzön. A mozgás segít megőrizni a motoros képességeket, a szív és a keringési rendszer egészségét és a kognitív teljesítményt. Ez jó az önállóság érdekében, amely kritikus fontosságú tényező az idősek önbecsülése és jó közérzete szempontjából.

  • A megfelelő padlóburkolat anyag könnyebbé és biztonságosabbá teszi a mozgást, akár bot, járókeret vagy kerekesszék használata esetén is. A felületeknél alkalmazott megfelelő szín és kontraszt kombinációk javítják a térérzékelést, és segítik a tájékozódást. Ez segíti a bentlakókat az önállóságuk megőrzésében, ugyanakkor segít megelőzni a megijedés és a tájékozódási zavar által előidézett eleséseket.
 

Biztonságos és komfortos környezet teremtése a bentlakók és a személyzet számára


A bentlakók komfortjának biztosítása

A nyugdíjas otthonba való beköltözés felkavaró lehet. A családi környezet elvesztése mindig nehéz, és az egészség romlásával járhat, ami rendkívül kedvezőtlen hatást gyakorolhat a bentlakók egy részének hangulatára. Az új bentlakóknak az akklimatizálódás érdekében úgy kell érezniük, hogy nyugtatóan hat rájuk a környezetük, ezért létfontosságú, hogy az idősgondozási létesítmény az otthonosság érzetét nyújtsa, és a bentlakók múltját idéző, ismerős tárgyakat tartalmazzon.

A dolgozó szakemberek munkavégzési környezetének javítása

A idősgondozási létesítményben való munkavégzés fizikailag és szellemileg egyaránt rendkívül megerőltető. A biztonságos munkakörnyezet, amelyet arra terveztek, hogy elősegítse a napi feladatok elvégzését, segít csökkenteni a stresszt és a fáradtságot, és felszabadultabbá teheti a személyzetet, akik azután több minőségi időt tölthetnek a bentlakókkal.

  • A megfelelő padlóburkolat választás hozzájárulhat a bentlakók önállóságának megőrzéséhez, és elősegítheti a kerekesszékkel vagy más segédeszközökkel való mozgást. Az egyszerűbb tisztítás és karbantartás könnyít a személyzet munkaterhein. Az ütés- és zajelnyelő felületek komfortosabb és megnyugtatóbb környezettel szolgálnak a munkavégzés vagy a bentlakás számára.
  

Minőségi anyagok választása a bentlakók egészsége és a fenntarthatóbb épületek érdekében


Jó beltéri levegőminőség biztosítása

A levegő szennyezettsége az épületen belül rosszabb lehet, mint a szabadban, és a rossz beltéri levegőminőség súlyosan káros hatásokkal rendelkezhet az idősekre nézve, akik általában több időt töltenek bent, mint a népesség többi része. A jó beltéri levegőminőség biztosítása és krónikus betegségek megelőzése nagy kihívást jelent az idősgondozó otthonok számára, ezért fontos a megfelelő anyagok, például az alacsony VOC kibocsátású padlóburkolatok kiválasztása.

Környezetbarát anyagok választása

A környezetet tiszteletben tartó és az életciklusuk végén könnyen újrahasznosítható, minőségi anyagok kedvezően hatnak az emberekre és az egész bolygóra. Az életciklus szemlélet alkalmazása az építkezéseknél kulcsfontosságú az idősgondozó otthonok környezetre gyakorolt hatásának csökkentése szempontjából, ugyanakkor hozzájárul az ott lakók jó közérzetéhez.

  • Kiváló minőségű, fenntartható termékek megtervezésével mi is segítünk az egészségesebb, biztonságosabb, emberbarátibb belső terek megteremtésében. Napjainkban az EMEA által gyártott összes PVC termékünk 100%-ban ftalátmentes. Arról is döntöttünk, hogy a termékeinknél megszüntetjük a biocid anyagok felhasználását, ami azt jelenti, hogy nem járulunk hozzá a baktériumállósághoz. Emellett arra is törekszünk, hogy folyamatosan javítsuk termékeink egészségügyi és környezetvédelmi megítélését, olyan anyagok használatával, amelyek újra felhasználhatók, újrahasznosíthatók és akár új célra is felhasználhatók.
  •  
  

Költségkezelés a jó döntés meghozásával


Karbantartás optimalizálása

A nagy forgalom megszokott az idősgondozási létesítményekben: kerekesszékek, kocsik, gurítható berendezések... Ez elkerülhetetlenné teszi az odaütődéseket, a folyadékok kilöttyenését, a kopást és az elhasználódást. Tekintettel arra, hogy a karbantartás fontos szerepet játszik a padlóburkolatok fenntartási költségében, a megfelelő padló kiválasztása elősegítheti a karbantartási költségek csökkentését.

Takarítási költségek figyelembe vétele

A takarítás ugyancsak az életciklus költségek fontos részét képezi, a könnyen és gyorsan tisztítható felületek segítenek mindig higiénikusan tartani a tereket. Emellett a munkaigényt is csökkenti, és segít csökkenteni a kapcsolódó költségeket, például a tisztítószereknél.

  • A jó tervezés nem feltétlenül költséges. Egyszerűen tisztán tartható padlóburkolat megoldásokat kínálunk a higiénikus, jól karbantartott idősgondozó otthonok érdekében, melyek pozitív érzést közvetítenek. Hosszú távon gondolkodva válasszon olyan nagy teherbírású padlóburkolatot, amely hosszú élettartamú és ritkábban teszi szükségessé a felújításokat, vagy válasszon olyan könnyen cserélhető megoldásokat, amelyeket szükség esetén gyakrabban is kicserélhet, például azért, hogy személyesebbé tegye a bentlakók szobáit.