Engedje be a természetet otthonába

Engedje be a természetet otthonába

A harmónia biztosítása a beltér és a kültér között

A szabadban eltöltött idő hihetetlenül hasznos lehet egészségünk és jólétünk számára. Tehát nem meglepő, hogy sokan úgy döntenek, hogy be csempésznek némi természetet az otthoukba. Ez ideális mód arra, hogy az egyszerűség, a nyugalom és a természetesség érzetét keltse otthonában.

Belsőépítészeti ötletek a természet beltéri megjelenítéséhez

A bútoroktól a dekorációkig sokféle módon lehet a természetet behozni a beltérbe. Itt található egy rövid útmutató arról, hogyan lehet a természetes elemeket beépíteni, hogy otthona kényelmében élvezhesse a természet előnyeit.

• Természetes padlók

A természetes padlók, például a fa-, bambusz- és parafapadlók tökéletes alapot teremtenek a természet ihlette belsőépítészeti stílushoz. A fa különböző változatai, mintázatai és természetes hiányosságai például tökéletesen kiegészítik a többi anyagot, ezáltal természetes szépséget és melegséget varázsolva az otthonokba.

• Természetes anyagok

A természetes padlón kívül természetes anyagokat is használjon lakberendezéséhez és dekorációjához. A kiváló választás a fabútor, mint például a dohányzóasztalok és a nappali szekrények. Ön is választhatja a visszatérő darabokat, ha egy fenntarthatóbb életmód mellett döntene. A textúra és a látvány növelése érdekében használhat beltéri használatra tervezett fonott bútorokat. A konyhában található kő munkalapok és a nyitott téglafalak természetes hangulatot kölcsönöznek

• Növények

A növényeket gyakran megemlítik a természet legkönnyebb módjának a beltérbe bejuttatásakor. A cserepes növények, a gyógynövények és a friss virágok azonnal felfrissítik a beltereket, emellett a nedves környezetben virágzó növények tökéletesen alkalmasak a fürdőszobákba. Nem csak jól néznek ki! A növényekről ismert, hogy csökkentik a stresszt és a szorongást, és csökkentik a levegőben lévő szennyező anyagok mennyiségét, ezáltal tisztább levegőt hoznak létre otthonában.

• Természetes színpaletta

A természet ihlette színek, mint például a könnyed földszínek, a zöld és kék különböző árnyalatai, a legjobbak egy nyugodt hangulatú helyiség létrehozásához. Bézs színű falak, fapadlók és természetes otthoni kiegészítők, például szizál szőnyegek, gyönyörűen keverednek a természet ihlette színekkel, úgymint zsálya zöld vagy halványkék.

• Természetes fény

Sokan idejük nagy részét beltérben, mesterségesen megvilágított és légkondicionált helyiségekben töltik. A természetes fény beengedése otthonába nemcsak világosabbá varázsolja azt, hanem arról is ismert, hogy pozitív kapcsolatban áll az érzékeinkkel. Javíthatja a hangulatunkat és a jólét általános érzetét.


Amennyiben nagy ablakokkal rendelkezik, könnyű otthonát megnyitni a természetes fények előtt. Ebben az esetben ügyeljen arra, hogy a bútorok és a függönyök ne akadályozzák túlzottan a természetes napfény bejutását. Például, ha nagyon sötét és nehéz függönyök vannak, cserélje azokat áttetsző függönyökre, amelyek több fényt engednek be. Ha otthonába nincs elég természetes fény, fontolja meg a tetőablakok felszerelését, ahol lehetséges. Ezenkívül válasszon világosabb színű falakat és szereljen fel tükröket, hogy azok tükrözzék a szoba körül rendelkezésre álló fényforrásokat.

További inspirációért tekintse meg az Interior Trend könyvet, vagy látogasson el a dizájn oldalainkra. Majestic Nature dizájn trendünk gyönyörűen ábrázolja, hogyan érhető el harmonikus egyensúly a beltér és a kültér között, emellett belsőépítészeti elrendezések és színes paletták gyűjteményét kínálja, amelyek természetes és kellemes hangulatot adnak otthona számára.