Hogyan alakítsuk át a gyerekszobát egy tinédzser számára ideálissá

Hogyan alakítsuk át a gyerekszobát egy tinédzser számára ideálissá

A gyermek ízlésének megfelelő szoba átalakítása határozottabb tizenéves stílusú szobává nem feltétlenül nehéz mindaddig, amíg a projekt megfizethető marad. A fő cél itt a tér kinézetének radikális megváltoztatása volt, kifejezetten karcsú költségvetéssel.

Manapság a tinédzsereknek egyre kevesebb tárolóhelyre van szükségük. Adataikat és játékaikat általában olyan eszközökön tárolják, mint a számítógép vagy a mobiltelefon, ami nagy rugalmasságot biztosít a bútorok kiválasztásakor. A pasztell színek és a bézs szőnyeg megfelelő volt egy gyermek számára, azonban ez a szőnyeg már kissé kopottnak tűnt, ezért korszerűsíteni kellett a szoba stílusát egy tizenéves ízlésének megfelelően.

Továbblépés egy merészebb tinédzser hálószoba kialakítása felé

A tizenévesek imádják az erős kontrasztokat és a színeket, ezért a fekete szín népszerű színválasztás. De hogy a szoba ne legyen túl sötét, csak a kandallót és egyetlen falat festettek feketére. A többi fal friss, fényes fehér színben pompázik, ideértve a régi táblát is, amelyet már rég nem használtak. Az ágy tekintetében a szülők egy nagy méretű matracot választottak láb nélküli alapon, magas fejtámlával, természetesen fekete színben, így az ágy sokkal impozánsabb. A fejtámla teteje ideális polcot kínál a plakátok és fotók számára.

A szobát merész színek keltik életre, a bútorokban és a kiegészítőkben sárgák és vörösek jelennek meg, melyek vidámságot hoznak a hálószobába. Néhány gyerekes kiegészítőt, például a játékdobozt eltávolították. Mások, például az íróasztal széke és a fali poszter, új alternatívákra cserélődtek. 

Válassza a megfelelő padlóburkolatot

Az olyan szerkezeti elemek, mint a padlóburkolat, könnyen átalakíthatják a helyiséget. A megfelelő választás lenyűgöző eredményeket hozhat, tökéletesen összehozza a szoba új megjelenését! Ehhez a szobához a Tarkett "Concrete Grid Cold Dark Grey" vinyl tekercsét választották, egy lágy, véletlenszerű mintázatú padlót, amely a szürke különböző árnyalatait ötvözi. Ez a padlóburkolat sokféle kivitelben kapható, amelyeket könnyen társíthat bármilyen színhez vagy stílushoz.

Ezenkívül tartós és könnyen tisztítható, ami nagyon kényelmes, ha a szoba lakója például egy gördeszkás tini. Időtlen, mégsem tolakodó a dizájn, ezen a padlón nem kell változtatni, mivel a tinédzser ízlése még akkor is érlelődik, amikor a körülötte lévő dekorációkat és bútorokat kicserélik. Ezért bizton állíthatjuk, hogy nagyszerű választás!