Két új, Párizsban kiállított, Tarkett termékek felhasználásával készült installáció is a körforgásos szemléletet ünnepli

Két új, Párizsban kiállított, Tarkett termékek felhasználásával készült installáció is a körforgásos szemléletet ünnepli

19 Január 2023

A Tarkett a padlóburkolatok körforgásos tervezésének úttörőjeként két interaktív és innovatív élménnyel indítja a 2023-as évet. Az első a Maison & Objet lakberendezési kiállításon (2023. január 19–23.), a második pedig az Atelier Tarkettben tekinthető meg. Mindkét installáció az erőforrások kimerülése, illetve a klímaváltozás elleni küzdelem egyik legfontosabb kérdését, a körforgásos tervezést helyezi a középpontba. Többet elérni kevesebbel – ez a Tarkett kötelezettségvállalása, küldetése és szemléletmódja.

A magával ragadó élményt nyújtó Körforgásos szemlélet a gyakorlatban (Circularity in Action), Laurence Carr tolmácsolásában

A Maison & Objet kiállításon bemutatott Körforgásos szemlélet a gyakorlatban egy magával ragadó, művészi és informatív bemutató. A Laurence Carr és a Dán Iparszövetség által megálmodott, és a Tarkett-tel együttműködve megvalósított kiállítás számos olyan dán bútormárkát állít reflektorfénybe, amelyek hozzájárultak a körforgásos tervezéshez.

A kiállítás egésze a Tarkett azon körforgásos tervezésű termékeire épül, amelyek a felhasználás után teljes mértékben újrahasznosíthatók. A padlót a jobb minőségű beltéri levegő elérését is elősegítő Airmaster Earth modulszőnyegek, valamint a használat végén az eltávolítást és az újrahasznosítást megkönnyítő, ragasztás nélkül fektethető iD Square vinilpadlók borítják. A falakat a LinoWall termékcsalád termékei díszítik, amelyek természetes és bioforrásból származó összetevőkből készülnek, és teljes mértékben újrahasznosíthatók.

A Tarkett padló- és falburkolatait bemutató, magával ragadó kiállításra belépve a látogatók a hulladékok és melléktermékek való életből vett példái mellett elhaladva megismerhetik, hogy miként történik ezeknek az anyagoknak a jövő anyagaként való újragondolása, és hogy miért olyan fontos a körforgásos szemlélet a környezetünk szempontjából. Végül a vendégek belépnek a nagyterembe, ahol fenntartható dán márkák körforgásos bútoraival berendezett, az esemény kurátorai által kiválasztott lakóterekkel találkozhatnak.

Maison & Objet, 6. pavilon, J102 – K101 stand (2023. január 19–23.)

Rest+art kiállítás, a körforgásos szemlélet el nem mondott története

Az Atelier Tarkettben márciusig megtekinthető Rest+art kiállítás a Tarkett kiemelt fontosságú céljának tekintett körforgásos szemléleten keresztül vezeti végig a látogatókat. Amiben mások csak a hulladékot látják, az a Tarkett számára lehetőség. Lehetőség arra, hogy a régiből újat teremtsünk, esély arra, hogy értéket adjunk vissza egy erőforrásnak anélkül, hogy elpazarolnánk. Ily módon megóvhatjuk a természeti erőforrásokat, csökkentjük a hulladék mennyiségét és a szén-dioxid-kibocsátást.

Párizsi bemutatótermében a Tarkett olyan kiállításnak ad otthont, amely eltér a fenntartható anyagok klasszikus felhasználásától és túlmutat azokon, valamint amely a nevét a Tarkett ReStart® padlóburkolat-visszavételi és -újrahasznosítási programjáról kapta.

A Rest+art, a körforgásos szemlélet el nem mondott története kiállítás egy, az érzékekre ható játszótér, ahol a műtárgyak megismerése tapintható, kézzelfogható és interaktív módon történik. Arra ösztönözzük a látogatókat, hogy fedezzék fel az újrahasznosított anyagok nyers szépségét, gondolják újra, hogyan tekintenek a padlóburkolatokra és a hulladékanyagokra, és ismerjék meg, hogy azok miként alakíthatók át valódi műalkotásokká.

Atelier Tarkett, 43 rue de Saintonge, 75003 Párizs (2023. márciusig)

Mindkét installáció a Tarkett jobb padlóburkolatok létrehozása iránti elkötelezettségét tükrözi.

Fényképek: SUPERSKY – Rob Lipsius / Sam Henderson