A Tarkett új Zöld épület kártyái megkönnyítik a fenntartható termékek kiválasztását

A Tarkett új Zöld épület kártyái megkönnyítik a fenntartható termékek kiválasztását

16 Október 2023

Az épített környezet nagyobb fenntarthatóságának sürgető igényét felhasználva a Tarkett bemutatja innovatív Zöld épület kártyáit (Green Building Cards). Annak érdekében, hogy megkönnyítse a fenntartható döntéseket, ez az új szolgáltatás az építészeket, tervezőket és tanácsadókat egyaránt támogatja közvetlen és egyértelmű hozzáférést biztosítva számukra azokhoz az átfogó termékinformációkhoz, amelyek hozzájárulnak a zöld épület tanúsítványok megszerzéséhez.
„Nagy örömünkre szolgál, hogy ügyfeleink rendelkezésére bocsáthatunk egy olyan értékes eszközt, mint a Zöld épület kártya, amely páratlan átláthatóságot és kényelmet kínálva könnyíti meg a fenntartható termékek kiválasztását” – mondta Myriam Tryjefaczka, a Tarkett EMEA-régió fenntarthatóságért és közszolgálati ügyekért felelős igazgatója.
„Tisztában vagyunk a tanúsítványok megszerzésének fontosságával, és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy támogassuk ügyfeleinket a zöldebb épületek létrehozására irányuló erőfeszítéseikben.”
A Zöld Épület Kártyák a Tarkett termékportfóliójának 70%-át fedik le, és könnyen elérhetők a Tarkett weboldalain. Az intézményi és a lakossági termékekre vonatkozóan testreszabott, kétféle kiadásban elérhető kártyák egyértelmű tájékoztatást nyújtanak a termékek fenntarthatósági jellemzőiről, például a karbonlábnyomról és az újrahasznosíthatóságról, valamint a különböző zöld épület tanúsítványokhoz, köztük a BREEAM, a LEED és a WELL tanúsítványokhoz való hozzájárulásukról.