Puskás Aréna

Puskás Aréna

2019 | Budapest, Magyarország

Kép Galéria

A Puskás Aréna Magyarország legnagyobb befogadóképességű, sport- illetve zenei rendezvények lebonyolítására egyaránt alkalmas létesítménye, a magyar labdarúgó-válogatott elsődleges hazai pályája. A Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Zrt. fővállalkozói konzorciuma által kivitelezett, 67 000 néző befogadására képes új Puskás Ferenc Stadion, mely A 2019. november 15-én megtartott Magyarország-Uruguay mérkőzéssel nyitotta meg kapuit.

Az épület tervezése több mint négy éve folyamatban volt Skardelli György, Ybl Miklós-díjas építész vezetésével, amikor megkezdték a régi stadion bontását. Mi a Tarkett csapata nagy örömmel csatlakoztunk a tervezési és kivitelezési szakaszban a magas minőséget, egyedi mintázatú és rövid gyártási határidőt elváró szakemberekhez.

Az LVT burkolatok kiválóan ötvözik a fa mintájának szépségét a vinilek ellenállóképességével. A projektre a faliburkolattal harmonizáló egyedi mintájú burkolatot kért a tervező és a belsőépitész. Ezért esett a választás a Tarkett iD Inspiration 70 egyedi mintájú LVT burkolatra, melyből összesen 18409 m2 került leszállításra a stadion VIP szekciójába. A tervező véleménye az anyagról:

A belső terek burkolatainál az esztétikai megjelenés mellett, az intenzív használat miatt, kiemelkedően fontos szempont volt a tartósság... Az elegancia, és az otthonosság érzet mellett ez volt az a szempont, ami meghatározta, hogy e mellett az anyag mellett tegyük le a voksunkat.

 

Javasolt kollekció

Leírás

Tekintse meg Magyarország egyik ikonikus épületét, a Puskás Arénát, melynek felújításához a Tarkett több ezer négyszetméter egyedi padlóburkolatot szállított.

Tervező/ Építész

Skardelli György

Szegmens/Helyiség

Kategóriák