iD Revolution flooring collection with recycled materials

Éghajlatváltozás

Mi az újrahasznosítással szolgáljuk az éghajlat javítását.

Mindenki köteles fellépni az éghajlatváltozás ellen, és mi a Tarkettnél meggyorsítjuk az erőfeszítéseinket azokon a területeken, ahol a legnagyobb pozitív hatást érhetjük el. Állhatatosan a körkörös gazdaság alapelveinek betartására összpontosítva, folyamatosan dolgozunk annak érdekében, hogy a termékeinknek az életciklusuk minden szakaszában csökkenjen a kihatásuk.

Az első lépést a hulladék felszámolásának megtervezése jelenti. Ez az általunk felhasznált anyagok optimalizálása mellett azt is jelenti, hogy lehetőség szerint mindig fenntartható döntéseket hozzunk. Vegyük például az AirMaster Gold szőnyeglapjainkat, amelyektöbb, mint 60% pozitív besorolású, újrahasznosított anyagtartalommal rendelkeznek és 100%-ban újrahasznosítható, vagy az ICONIK 100 PVC kollekciónkat, amely átlagosan 69% újrahasznosított anyagot tartalmaz.

Recycling to act on climate change

Mindig próbáljuk felkutatni a lehetőségeket, hogy a hagyományos alkotórészeket a saját, értékes hulladékunkkal és más iparágak hulladékaival válthassuk fel. A körkörös gazdaság a termékek és anyagok használatban tartását is jelenti, ami tartósabb termékek előállítását jelenti. Ám még ha a tartós padlóburkolatainkat hosszú élettartamra terveztük is, mindig szem előtt tartjuk az életciklus végi könnyű újrahasznosíthatóságot. Mert az újrahasznosítás létfontosságú az éghajlatra gyakorolt hatás csökkentése szempontjából.

A hulladék értékes anyagokként történő újrahasznosítása kevesebb szénkibocsátással jár, mint az új anyagok kivonását és átalakítását szolgáló energiaigényes eljárások. Emellett kevésbé terheli meg a világ természetes erőforrásait, és természetesen megakadályozza, hogy az értékes hulladék a hulladéklerakóba kerüljön, vagy az elégetése útján CO2 kibocsátás keletkezzen.

Recycling to act on climate change

Emellett, amennyire csak lehet, energiahatékonnyá tesszük a gyártási eljárásainkat, ezért az energiafogyasztásunk 28%-a megújuló energiákból származik (pl. biomassza, geotermikus energia, napenergia). Több gyártóüzemünkben 100%-ban megújuló elektromos áramot használunk, és a gyártási eljárásaink megváltoztatásával és optimalizálásával javítjuk az energiahatékonyságunkat. Terveink szerint 2030-ra 30%-kal csökkentjük a kibocsátásainkat* 2020-hoz képest.

Tisztában vagyunk vele, hogy ügyfeleink többet is szeretnének egy jól kinéző padlónál. Olyan padlóburkolatot akarnak, amelyek megfelelnek a fenntarthatósági céljaiknak és környezetvédelmi törekvéseiknek.

Recycling to act on climate change

Bár a körkörös gazdaság iránti elköteleződésünkkel vezető szerepet töltünk be az ágazatban, még távolról sem végeztük el a munkánkat. Ezért folyamatosan keressük azokat az innovatív új módszereket, amelyek segítségével értékes erőforrásokká alakíthatjuk át a szemetet. Célul tűztük ki magunk elé, hogy a beszerzett alapanyagoknál elérjük a 30% újrahasznosított anyagtartalmat (mennyiségi szempontból). És eltökélten törekszünk ennek elérésére.

* Scope 1 és 2 üvegházhatású gáz kibocsátás, padlóburkolat négyzetméterenként (kg CO2e/m2)

Jót tenni. Együtt.

 

Kapcsolódó cikkek

Újrahasznosított anyagtartalom

Ismerkedjen meg vele, hogyan szabunk gátat az értékes anyagok elpazarolásának.
További információk
 

ReStart®

Tudjon meg többet  ReStart® visszavételi és újrahasznosítási programunkról.
További információk
 

Cradle to Cradle®   

Tudjon meg még többet számunkra útmutatással szolgáló Cradle to Cradle® módszertanról.
További információk
 

 

 

Töltse le a fenntarthatósági jelentésünket

További fenntarthatósági történetek

Körforgásos gazdaság

Elkötelezettek vagyunk a körkörös gazdaság megteremtése iránt. A hulladékciklus lezárása, a természeti erőforrások megőrzése és az éghajlatváltozás hatásainak csökkentése.

Kiváló anyagok

Az anyagok folyamatos tudományos tesztelése és radikális átláthatóság az ügyfeleink lelki nyugalma érdekében.

Beltéri levegőminőség

Vezető szerepet töltünk be a beltéri levegőminőség terén, hogy könnyen lélegezhessen.