Recycling for a more sustainable manufacturing

Újrahasznosítás

A padlóburkolataink megérdemlik a második esélyt.

A gyártásból és a fektetésből visszamaradt PVC és linóleum darabok újrahasznosításán nincs mit gondolkodni. Ezek szép, tiszta anyaghulladékok, amelyeket könnyen újra lehet hasznosítani. Ez idáig egyszerű. Ám hogy hasznosítható újra a használt padlóburkolat, amikor eléri az életciklusa végét? Gyakran borítják a sokévnyi használatból származó ragasztófoltok, betondarabok és más vegyi anyag maradványok, és ami a legfontosabb, hogyan lehet visszavezetni az ellátási láncba a biztonság 100%-os garantálásával? Ez már igazi kihívás! Ám mi ennek is meg tudunk felelni. Mi ökológiai szempontból tervezzük meg a termékeinket, szem előtt tartva az életciklusuk végét, pl. ragasztómentes megoldások kifejlesztése az újrahasznosítás megkönnyítése érdekében. Az újrahasznosítást végző teamjeink ugyancsak folyamatosan végzik az új módszerek kifejlesztését, hogy egyre több használt anyagot tudjunk újrahasznosítani a világszerte működő nyolc, külön erre a célra kialakított újrahasznosító központunkban.

Recycling at Tarkett 5

Például, olyan új technológiát tesztelünk, amely megtisztítja, felaprítja és újrahasznosítja a vásárlóktól visszavett, leragasztott PVC-t, amit korábban nem tudtunk felhasználni*. A fektetésből visszamaradt linóleum darabokat porrá őröljük, ez képezi majd az új linóleum 36%-os újrahasznosított anyagtartalom 10%-át, és új módszerekkel kísérletezünk, amelyek lehetővé teszik a vásárlóktól visszavett padlók és a ragasztóanyag elkülönítését, ami garantálja, hogy ez is az új termék részévé válhasson.

Tarkett's ReStart Recycling programme

Azonkívül különleges technológiákat fejlesztettünk ki a régi szőnyeglapok új szőnyeglapokká való átalakítása céljából, ahol a fonal és a hátoldal elkülönítését szolgáló innovatív módszer mind a két anyagot 100%-ban újrahasznosíthatóvá teszi. Az Aquafillel való együttműködésünknek köszönhetően a szőnyegek esetében teljesen lezártuk a ciklust, lehetővé téve a megmentett fonal felhasználásra kész új fonálként való újrahasznosítását. Tekintettel arra, hogy az újrahasznosítás az együttműködésről szól, ezért ha egy anyag nem hasznosítható újra biztonságosan padlóburkolatként, más iparágakban keresünk olyan partnereket, akik más módon fel tudják használni azt.

Recycling at Tarkett

Lenyűgözően hangzik? Talán. Ám mi inkább józan megfontolásnak tekintjük. Az éghajlatváltozás és az erőforrások hiánya elleni küzdelem olyan kényszerítő erő, amely a ciklikus gazdaság iránti teljes elköteleződést igényel. És mi a Tarkettnél tökéletesen készen állunk erre. A Tarkett padlóburkolati megoldások választásával olyan vállalatot választ, amely bizonyítottan és nyomon követhetően úttörő szerepet betöltő újrahasznosítási rendszerekkel és innovatív újrahasznosítási megoldásokkal rendelkezik. Nyugodt lehet a lelkiismerete afelől, hogy jó döntést hozott.

* Homogén PVC padlóburkolat gyártás 2011 óta

Tudatos döntések. Az emberekért és a bolygóért.
Tarkett Human-Conscious DesignTM

 

Kapcsolódó cikkek

ReStart®

Az úttörő padlóburkolat visszavételi és újrahasznosítási rendszerünk, amely lezárja a ciklust.

További információk
 

Szőnyegújrahasznosító központ

Ismerkedjen meg a csúcstechnológiát képviselő szőnyegújrahasznosító központunkkal.
További információk
 

A vásárlóktól visszavett padlóburkolatok újrahasznosítása

Tekintse meg, hogyan valósítjuk meg a vásárlóktól visszavett padlóburkolatok újrahasznosítását.
További információk
 

 

 

Töltse le fenntarthatósági jelentésünket

Még több fenntarthatósághoz kapcsolódó cikk

Körforgásos gazdaság

Elkötelezettek vagyunk a ciklikus gazdaság megteremtése iránt. A hulladékciklus lezárása, a természeti erőforrások megőrzése és az éghajlatváltozás hatásainak csökkentése.

Kiváló anyagok

Relentless scientific testing of materials and radical transparency for your peace of mind.

Beltéri levegőminőség

Vezető szerepet töltünk be a beltéri levegőminőség terén, hogy könnyen lélegezhessen.