Carpet and good indoor air quality at Tarkett

Asztma és allergia

Allergiásak vagyunk a rossz Beltéri levegőminőségre.

Mennyi időt tölt zárt térben? Meglepetésként szolgálhat az a tény, hogy átlagban az időnk 90%-át bent töltjük*. Ezért ennyire fontos tényező a belélegzett levegő minősége az egészségünk és a jólétünk szempontjából. A globális trendek azonban azt mutatják, hogy egyre nő az allergiában és asztmában szenvedők száma**. Ma világszerte a gyermekek 14%-át érinti az asztma, ami az iskolai hiányzások egyik fő okává vált***.

Carpet and sustainability

A jó beltéri levegőminőség mindent megváltoztat. Tényszerűen bebizonyosodott, hogy a koncentráló és információfeldolgozási képesség javításával befolyásolja az irodai termelékenységi szintet. A vizsgálatok szerint a levegőminőség javulásával akár 5%-kal is nőhet a termelékenység****. A Tarkettnél tisztában vagyunk vele, hogy az Ön által választott padlóburkolat miként függ össze a belélegzett levegő minőségével. Ez egy felelősség, amelyet nagyon komolyan veszünk, és négy évtizede kiállunk az olyan termékek fontossága mellett, amelyek a lehető legjobb beltéri levegőminőséget kínálják.

Airmaster carpet tiles

Vezető szerepet töltünk be az olyan termékek gyártása terén, amelyek támogatják a komfortos, egészséges környezetet. Például, a Desso AirMaster szőnyegeink megkötik a levegőben lévő, láthatatlan porszemeket, és a felporszívózásig megakadályozzák, hogy a levegőben szálljanak. A PVC és linóleum padlóink az Allergy UK jóváhagyási tanúsítványát is megkapták a rendkívül alacsony illékony szerves vegyület (VOC) kibocsátási szintnek köszönhetően. A szintek annyira alacsonyak, hogy mennyiségileg nem is határozható meg.

Carpet and sustainability

Nekünk az „elég jó” sohasem elég jó. Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy mindig túlszárnyaljuk a saját magunk által felállított, iparágvezető, magas minőségi színvonalat. Emellett az átláthatóság mellett is elköteleztük magunkat a termékeink minden egyes alkotóelemének kiválasztása és független bevizsgálása szempontjából. Ez azt jelenti, hogy amikor Ön kiválaszt egy Tarkett padlóburkolatot, bátran bízhat a tudományban, és bízhat abban, hogy olyan minőségi terméket kap, amely az egészséget helyezi előtérbe.

Jót tenni. Együtt.

* Amerikai Környezetvédelmi Hivatal, 1989. Jelentés a Kongresszusnak a beltéri levegőminőségről: 2. kötet. EPA/400/1-89/001C. Washington, DC
**Az asztma és az allergiás betegségek növekvő tendenciája. Clin Exp Allergy. 1998;28 (Suppl 5):45-49. vitaanyag 50-1, E. von Mutius
***Nemzetközi Légzési és Tüdőgyógyász Szövetségek fóruma – FIRS
**** William J. Fisk és Arthur H. Rosenfeld, Lawrence Berkeley Nemzeti Laboratórium. Berkeley, Kalifornia, USA

Kapcsolódó cikkek

Ultra alacsony VOC

Tudjon meg még többet az ágazati szinten szenzációs, ultra alacsony VOC kibocsátási szintjeiről
További információk
 

Jóváhagyott termékek

Tudjon meg többet az asztma és allergia tekintetében jóváhagyott termékeinkről:
Starfloor Click - Desso AirMaster - Acczent - iQ Optima - iQ Granit 

 

 

Töltse le fenntarthatósági jelentésünket

Még több fenntarthatósággal kapcsolatos cikk

Körforgásos gazdaság

Elkötelezettek vagyunk a körforgásos gazdaság megteremtése iránt. A hulladékciklus lezárása, a természeti erőforrások megőrzése és az éghajlatváltozás hatásainak csökkentése.

Kiváló anyagok

Az anyagok folyamatos tudományos tesztelése és radikális átláthatóság az ügyfeleink nyugodt lelkiismerete érdekében.

Beltéri levegőminőség

Vezető szerepet töltünk be a beltéri levegőminőség terén, hogy könnyen lélegezhessen.