Globális központunk felújítása  szem előtt tartva a munkavállalók és a bolygó jóllétét.

Globális központunk felújítása szem előtt tartva a munkavállalók és a bolygó jóllétét.

Minden szüntelenül változik, különösen a munkahely. Mi magunk is folyamatosan új lehetőségeket és távlatokat keresünk. 2021 szeptemberében véget értek a felújítási munkálatok az EMEA régióban és Franciaországban található központi irodáinkban. A Tarkett Human Conscious-DesignTM (emberközpontú tervezés) megközelítésével összhangban újonnan átalakított irodáink kreatív és együttműködésre ösztönző környezetet biztosítanak a munkavállalóinknak. A terek kialakításakor hangsúlyos szerepet játszott az emberek egészsége és a környezetvédelem.  Az irodák felújítása nem csak esztétikai kérdés. Mindannyian épp csak kilábalóban vagyunk a világjárványból, ezért különösen fontos, hogy pozitív dizájnokkal, színekkel és természetes terekkel vegyük körül magunkat, ahol a munkavállalók sikereket érhetnek el.

Nézzük meg, hogyan testesítik meg irodáink az emberközpontú tervezést!

FURNITURE FITTING WITH TARKETT FLOORING AT SYNAPSE

Az emberek mély ismerete: környezet, ahol a munkavállalók sikeresek

Olyan modern munkahelyet szerettünk volna létrehozni, amely megfelel a munkavállalók igényeinek. E célból a vállalat különböző munkatársaival működtünk együtt, hogy jobban átlássuk a napi rutinjukat és a munkavégzésük módját. Ezenkívül a Kardham nevű, globális építési projekteket lebonyolító vállalattal is konzultáltunk, amely rengeteg tapasztalattal rendelkezik a felújítási projektek terén.

Közösen számos teret terveztünk és alkottunk meg. Ilyenek például a több célra használható helyiségek, a rugalmasan kibérelhető irodák, a kreatív elmélyülést segítő szobák, telefonfülkék a zavaró tényezőktől mentes hívásokhoz, valamint olyan területek, ahol gyors stand-up értekezleteket lehet tartani. Ezek mind segítik a munkavállalókat az inspirálódásban, a rugalmas munkavégzésben, az együttműködésben, valamint a csend és a béke kiélvezésében.

Azzal is tisztában vagyunk, hogy a természet megihleti a munkavállalókat, ezért kiaknáztuk a Tarkett padlókollekcióiban rejlő kreatív potenciált. Ennek keretében ötvöztük a természet nyugalmát és a város energiáját, és még tökéletesebbé tettük a különböző tereket. Természetes színeket, valamint lágy és kifinomult árnyalatokat használtunk a békés hangulat megteremtése és a koncentráció fokozása érdekében, valamint kézműves mesterekkel alakítottunk ki partnerséget, hogy testreszabott bútorokat hozhassunk létre a Tarkett anyagaiból. Mindenhol igénybe vettük a segítségüket, legyen szó tágyalóasztalokról vagy nagy íróasztalokról.

Tudatos döntések az emberek és a bolygó érdekében.

Rendkívül fontos számunkra a körforgásos gazdaság előmozdítása, és szeretnénk hozzájárulni egy szénsemleges világ megteremtéséhez. A padlóburkolatok újrahasznosítása fontos szerepet tölt be az éghajlatváltozás kezelésében. Bejáratott ReStart® visszavételi és újrahasznosítási programunknak köszönhetően sikerült visszanyerni a La Défense padlótermékeinket (mind a fektetési hulladékot, mind a régi padlóburkolat-anyagokat), így újra felhasználható váltak a jövőbeni termékeinkben.
 

5000 m2-nek megfelelő – egy futballpályányi – modulszőnyeget küldünk a hollandiai Waalwijkben található telephelyünkre. Itt elkülönítjük és újrahasznosítjuk a fonalat, a hátoldalt pedig a cementiparba továbbítjuk. Az újrahasznosításnak köszönhetően 30 tonna[1] CO2-t takarítunk meg. Ez annyi, mintha háromszor körbeutaznánk a Földet autóval. Ehhez hasonlóan 3800 m2-nyi vinylterméket nyertünk vissza, amelyeket vissza tudunk küldeni a Clervaux-ban és Ronnebyben található létesítményeinkbe. Ennyi vinyllel 6 teniszpályát is be tudnánk burkolni. 

 

[1] 6,0 kg CO2-egyenérték/m2 újrahasznosítva

 

Ronnebyben a legújabb technológiákat használjuk: a régi, homogén (2011 utáni) padlóburkolatokat granulátummá alakítjuk, hogy új padlókat hozhassunk létre. A régi linóleumpadlókat az olaszországi Narniba küldjük, ahol új linóleum gyártásában hasznosítjuk újra őket. A régi ragasztott, heterogén és LVT-padlókat mindeközben Ronnebybe küldjük, ahol a Tarkett újrahasznosítás-kutatási és innovációs programjában hasznosítjuk őket.

A bútoraink újrahasznosításával kapcsolatban ugyanezt a tudatos megközelítést követjük. Nagyjából a bútorok felét áthelyezzük az új irodákba, a maradékot pedig a munkavállalóknak, más Tarkett-telephelyeknek és jótékonysági szervezeteknek ajándékozzuk.

Operators installing new flooring in our headquarters

Ügyfeleinket végigkísérjük a folyamaton

Az új irodáink szemléltetik, hogy a termékeinkben rejlő lehetőségek kihasználásával szép, kellemes munkahelyet tudunk kialakítani, amely tükrözi az identitásunkat, miközben munkahelyi környezetben mutatjuk be a termékeinket. A munkavállalók, az ügyfelek és a látogatók a való életben tekinthetik és tapasztalhatják meg ikonikus kollekcióinkat. Mindig az ügyfelek az elsők, ezért létrehoztunk egy bemutatótermet a központi irodánkban. Itt könnyedén áttekinthetik a kollekciókat egyetlen helyen. Ez ideális lehetőség a Tarkett Human Conscious-DesignTM megismerésére.

1 6.0 kg CO2eq/m2 újrahasznosítva

Felelős döntések. Az emberekért és a bolygóért.
Tarkett Human-Conscious DesignTM

 

Még több fenntarthatósággal kapcsolatos történet

Kapcsolódó kollekciók