Using recycled content in flooring

Újrahasznosított anyagtartalom

Minden a második esélyről szól

Iparilag már hasznosított gyógyszer buborékcsomagolások és mobiltelefon SIM kártyák, ivóvízből kiszűrt kalcium-karbonát, régi autó szélvédőkről származó PVB fóliák vagy akár eldobott halászhálók. Ez úgy hangozhat, mint egy furcsa szemétgyűjtemény, ám ezek a tárgyak valóban értékes anyagokat tartalmaznak, amelyeket újra fel lehet használni. Ezért a Tarkettnél olyan partnerekkel működünk együtt, akik különböző innovatív módszereken dolgoznak, melyek segítségével a használt termékekből kinyerhetők azok az értékes anyagok, amelyeket azután visszavezethetünk az ellátási láncunkba.

Using recycled content to make new floors

Ez mind a körforgásos gazdasági szemlélet iránti elköteleződésünk részét képezi, ami a hulladékciklus lezárását jelenti. Természetesen mindez a saját portánkon, a termékeink ökológiai tervezésével kezdődik. Biztosítva azt, hogy az életciklusuk végén a lehető legkönnyebben ki lehessen nyerni és újra fel lehessen használni az ilyen termékek által tartalmazott értékes anyagokat. A Tarkettnél azt a célt tűztük ki, hogy a jövőben a padlóburkolataink 100%-ban újrahasznosíthatók legyenek. Ám a hulladékciklus lezárása bizonyos újszerű gondolkodásmódot is igényel! Ezért együttműködünk más iparágakkal olyan, egyébként elpazarolt melléktermékek felkutatása céljából, amelyek számunkra hasznosak lehetnek – mint pl. az ivóvíz előállításából visszamaradt kalcium-karbonát értéknövelő újrahasznosítása, amelyből a Cradle to CradleTM (Bölcsőtől bölcsőig) tanúsítvánnyal rendelkező Gold EcoBase szőnyeg hátoldalunk kalcium-karbonát stabilizátora készül.

iD Revolution LVT collection using PVB recycled windshileds

Mert amikor a pazarlásról van szó, minden megmentett és újra felhasznált hulladék számít. Mindez nem csak a világ természeti erőforrásait óvja, hanem a teljesen új anyagok kivonásához és átalakításához szükséges óriási mennyiségű energia és víz elhagyásával az éghajlatváltozás elleni küzdelmet is segíti. A jelenlegi célkitűzéseink szerint 2030-ig a háromszorosára növeljük az újrahasznosított anyagtartalom mennyiségét, ami 2018-ban 10% volt, ezért folyamatosan keressük a lehetőségeket, hogy a hagyományos anyagokról átállhassunk kiváló minőségű, újrahasznosított anyagokra.

Using recycled content in flooring

Tisztában vagyunk vele, hogy a fenntarthatóság iránti szenvedélyünkben az ügyfeleink is osztoznak. Ezért amikor Ön Tarkett padlóburkolati megoldást választ, nem csupán olyan terméket választ, amely szép, tartós és bizonyítottan megfelel a legmagasabb szintű egészségügyi normáknak, hanem a lelkiismerete is megnyugodhat, tudva azt, hogy jó döntést hozott a környezetvédelem és a bolygónk jövője szempontjából.

Tudatos döntések. Az emberekért és a bolygóért.
Tarkett Human-Conscious DesignTM.

 

Kapcsolódó cikkek

Éghajlatváltozás

Az újhasznosított anyagtartalom felhasználása az éghajlatváltozásra gyakorolt hatásuk csökkentése szempontjából kulcsfontosságú tényező.
További információk
 

ReStart®

Tudjon meg többet a ReStart® visszavételi és újrahasznosítási programunkról.
További információk
 

Töltse le fenntarthatósági jelentésünket

Még több fenntarthatósággal kapcsolatos cikk

Éghajlat és körforgásos gazdaság

Elkötelezettek vagyunk a ciklikus gazdaság megteremtése iránt. A hulladékciklus lezárása, a természeti erőforrások megőrzése és az éghajlatváltozás hatásainak csökkentése.

Kiváló anyagok

Az anyagok folyamatos tudományos tesztelése és radikális átláthatóság az ügyfeleink lelki nyugalma érdekében.

Beltéri levegőminőség

Vezető szerepet töltünk be a beltéri levegőminőség terén, hogy könnyen lélegezhessen.