Álljon meg egy pillanatra, és lélegezzen nyugodtan, miközben körülöleli a kifinomult minimalizmus

Álljon meg egy pillanatra, és lélegezzen nyugodtan, miközben körülöleli a kifinomult minimalizmus

Egy hosszú nap után csak haza szeretne érni, és élvezni szeretné otthona egyszerű, mégis kifinomult nyugalmát. Szeretne mindent kívül hagyni, és csak bemenni és pihenni a letisztult és könnyed berendezésű otthonában. Csak bele szeretne süppedni a puha és meleg textúrákba és anyagokba, amikor végre leül és érzi, ahogy leteszi a mozgalmas nap terheit. Körülöleli az elegancia, annak teljesen lecsupaszított valóságában, és a világos és természetes árnyalatok palettája. Végre megpihenhet és fellélegezhet.

A lakás belső tere tiszta és költői nyelvezetet sugároz, amely Önt és az elegáns életmódját dicséri. Letisztult és kifinomult, és a szellős tér segít minden felesleges dolgot kiűzni az elméjéből, a vizuális béke és nyugalom érzetének megteremtésével. A Tarkett Breathe dizájn trend célja, hogy a lehető legjobban leegyszerűsítse a formákat és a színeket, és légies, világos és kifinomult tereket hozzon létre. A színválaszték világos és semleges színárnyalatokat ötvöz, pl. hideg és meleg szürke árnyalatok kontrasztja a zöld és kék tónusokkal, amit finom arany, réz és  fáradt rózsaszín árnyalatok egészítenek ki.

A minimalista dizájn által inspirált

Ez a dizájn kiemeli a letisztult vonalakat, valamint a különböző semleges színekből és azok különféle árnyalataiból álló monokróm színválasztékot. Adott egy nyitott padlóterv, rengeteg fénnyel és funkcionális bútorral. A szabályos, sima felületek és az erőteljes, éles vonalak olyan határozott állásfoglalást közvetítenek, amelyek kiemelik az egyes elemek lényegét. A sajátos formájuk, színük és/vagy textúrájuk szerint gondosan kiválogatott alapelemek tökéletesen hozzájárulnak a megjelenés által keltett szabadság- és nyugalomérzethez.

A különböző textíliák használata melegséget, textúrát és plusz dimenziót kölcsönöz minden helyiségnek. A különféle textilanyagokból, pl. pamut, zsákvászon vagy juta, készült függönyök, ágytakarók, párnák és szőnyegek tökéletesen ötvözik a luxust és a komfortot. A díványoknál és más bútoroknál használt bársony anyagok nemes és különleges, mégis hívogató teret teremtenek. A különféle rózsaszín árnyalatokban kifejeződő nőies tónusok fontos részletet jelentenek, amely azonnal elbűvölővé és vonzóvá teszi a belső teret. A különböző színárnyalatokban – pirosas, fáradt rózsaszín, arany, réz, szürkésbarna és más világos rózsaszín árnyalatok – megjelenő szín lágysága lenyűgöző hatást kelt a természetes tónusokkal ötvözve.

A skandináv belsőépítészet hatása

Sok olyan, a skandináv belsőépítészet hatását tükröző elem is megtalálható, amely praktikus és barátságosan dekoratív stílusban fejezi ki szépségét. Rengeteg geometriai formát és lineáris szegélyt láthatunk, kő anyagokkal együtt. A fák padlóként vagy más tárgyaknál történő felhasználása kiemeli a semleges színeket, textúrát teremt, és egyszerű és természetes alapot biztosít. A finom márványhatás magára vonja a figyelmet, és automatikusan az előkelőség és kifinomultság légköre kapcsolódik hozzá, amely nem csak minőségileg kiemelkedő, hanem rendkívül tartós is.

Végezetül a fehér és semleges színeknek a meleg és barátságos textíliákkal való kombinálása fontos szerepet tölt be a látvány érzékelése szempontjából. A semleges színek klasszikus és finom árnyalatokban készülnek, amelyek visszafogottan hideg és meleg tónusokat sugároznak. Míg a hűvös, semleges árnyalatok, pl. szürke, belemosódnak a háttérbe, a melegebbek, pl. bézs, kitűnnek, és kellemes és megnyugtató kontrasztot teremtenek. E semleges színeknek a helyiségek tartozékát jelentő, texturált szövetekben való kifejeződése, pl. puha báránybőr takarók vagy meleg gyapjú plédek melegséget és kellemesen komfortos hangulatot kölcsönöznek otthonának.

Végül is a Breathe dizájn trend az, ami tökéletesen ötvözi a minimalizmust és a kifinomultságot. A formák és színek, a textilek és textúrák, a fények és hangok precíz kombinációját ötvözi az egyszerű és akadálytalan nyugalom ritka pillanatainak biztosítása céljából.