Ultra low VOCs for better indoor air quality with floors

Ultra alacsony VOC

Lélegezzen be tisztább levegőt.

A Tarkettnél szenvedélyesen támogatjuk az egészséges életet. Ez a tiszta levegő belélegzésével kezdődik, és mivel átlagban az időnk 90%-át bent töltjük*, a beltéri levegőminőség rendkívül fontos a jó közérzetünk szempontjából.
Az illékony szerves vegyületek (VOC) a természetes és a mesterséges hétköznapi tárgyak által kibocsátott gázokat jelentenek. A VOC-k közé tartozik egy sor vegyszer, melyek egy részének rövid vagy hosszú távú egészségkárosító hatása van.

Ultra low VOCs for better indoor air quality with floors

A Tarkettnél 2011 óta úttörő szerepet töltünk be az alacsony és ultra alacsony VOC kibocsátású padlóburkolati megoldások terén, a legszigorúbb világszintű szabványok egytizede és egyszázada közötti VOC kibocsátási szinttel rendelkező termékeket kínálva. Bizonyos esetekben a VOC kibocsátásaink annyira alacsonyak, hogy még mennyiségileg sem határozhatók meg! Emellett kifejlesztettünk egy ragasztómentes fektetési technikát a klikk rendszerű és a lazán fektethető PVC kollekcióink és kis karbantartási igényű termékeink számára, tovább csökkentve a VOC beltéri levegőbe való jutásának lehetőségét.

Ultra low VOCs for better indoor air quality with floors

Annyira el vagyunk köteleződve a belélegzett Beltéri levegőminőség javítása iránt, hogy még az ágazati normákat is olyan mértékben túlléptük, hogy saját normákat kellett felállítani. Ám ezt nem csak mi állítjuk. A levegőminőség ellenőrzésével foglalkozó, vezető független szervezet, az Eurofins Arany és Platina minősítést adott a termékeinknek a beltéri levegőminőség tekintetében, ami bizonyítja, hogy az ágazatban egyedülálló normáink nem csupán állítások, hanem tények is. Ezek a tények mindenkit megnyugtathat afelől, hogy a Tarkett padlóburkolatnak köszönhetően tisztább levegőt lélegezhet be, tudva azt, hogy jó döntést hozott.

Jót tenni. Együtt.

* Amerikai Környezetvédelmi Hivatal, 1989. Jelentés a Kongresszusnak a beltéri levegőminőségről: 2. kötet. EPA/400/1-89/001C. Washington, DC

Ultra low VOCs for better indoor air quality with floors

Kapcsolódó cikkek

Asztma és allergiák

Tudjon meg még többet arról, hogy az innovatív termékeink, miként járulnak hozzá az egészséges beltéri környezethez.
További információk
 

Ultra alacsony VOC termékek

Tudjon meg többet az alacsony és ultra alacsony VOC kibocsátású termékcsaládjainkról:

Linoleum - LVT - Heterogén PVC - Szőnyeg

 

 

Töltse le a fenntarthatósági jelentésünket

Még több fenntarthatósággal kapcsolatos történet

Körforgásos gazdaság

Elkötelezettek vagyunk a ciklikus gazdaság megteremtése iránt. A hulladékciklus lezárása, a természeti erőforrások megőrzése és az éghajlatváltozás hatásainak csökkentése.

Kiváló anyagok

Az anyagok folyamatos tudományos tesztelése és radikális átláthatóság az ügyfeleink lelki nyugalma érdekében.

Beltéri levegőminőség

Vezető szerepet töltünk be a beltéri levegőminőség terén, hogy könnyen lélegezhessen.