Szalagparketta a nappaliban és a hálószobában

Szalagparketta a nappaliban és a hálószobában

A fapadlók klasszikus választást jelentenek a nappalik és a hálószobák számára, és a természetes melegségük és szépségük lakberendezési szempontból is vonzóvá teszi azokat. Függetlenül attól, hogy az otthona hagyományos vagy modern, a fapadlók tökéletes alapul szolgálnak egy sor lakberendezési dizájnhoz és stílushoz.

Jó ötlet szalagparketta burkolatot lefektetni a nappaliban és a hálószobában?

Igen, a szalagparketta mindig jó választást jelent a nappali és a hálószoba számára. Időtállók és gyönyörűek, emellett jól passzolnak szinte minden dekorációhoz. Például a kiterjedt tölgyfa padlóburkolat kollekciónk rengetegféle mintázatot, dizájnt és gondosan kiválasztott színárnyalatot kínál, a természetes barnáktól a fehéreken át a szürkékig, ami lehetővé teszi az életmódjához és a lakberendezési elképzeléseihez passzoló tökéletes padló megtalálását.

A komfort is fontos. A nappaliban és a hálószobában egyaránt sok időt töltünk, ezért olyan padlót szeretnénk, amely komfortos és meleg járófelületet biztosít. Jó szigeteléssel a padló mind kinézetre, mind érzetre meleg lesz. Ez különösen fontos a hálószobában, amely nagyon személyes tér, ahol gyakran járunk mezítláb, és ahol az otthonosság és a melegség érzetét akarjuk érezni. A nagyobb melegségérzet megteremtésének másik módját a padlófűtéssel is használható szalagparketta választása jelenti. Jó megoldást nyújtanak a szőnyegek is. A szőnyegek nem csupán puha és meleg járófelületet biztosítanak, hanem a nappali és a hálószoba stílusához és dizájnjához is hozzájárulnak.

Nappali és hálószoba parketta burkolat: milyen típusú fából legyen?

Tekintettel a rengeteg választási lehetőségre, beleértve a fa típusát, felületkezelését, erezet mintázatát és pallószélességét, tudjuk, hogy ijesztő feladatot jelenthet a megfelelő szalagparketta kiválasztása a nappali és a hálószoba számára. Annak elősegítése érdekében, hogy jól válasszon, gondosan kilenc külön kollekcióba válogattuk össze a termékkínálatunkat: Elegance, Heritage, Noble, Play, Prestige, Pure, Shade, Vintage és Viva. Mindegyik kollekció a dizájnok, mintázatok, színek és felületkezelések egyedi választékát kínálja, hogy elősegítse a kívánt hangulat és látvány megteremtését.

Padlóburkolat minden életmódhoz

Függetlenül attól, hogy nyugodt, mégis elegáns vagy kifinomult, mégis praktikus lakóteret kíván kialakítani, a szalagparketta kínálatunk csodálatosan kiegészíti a belső teret, és a legjobbat hozza ki belőle.

Az Elegance kollekciónkból választva az elegancia és a tágasság érzetét keltheti. Az Elegance széles, extra hosszú és extra vastag pallói úgy nyúlnak el, hogy azzal perspektívát teremtenek, és derűs hangulatot kölcsönöznek a helyiségnek.

Ha pedig a rusztikus tölgy autentikusságát keresi, válasszon a Heritage kollekciónkból. A Heritage természetes jellemzői évszázadosnak tűnő patinát kölcsönöznek a fának, miközben a szakszerű szálcsiszolás és a színezés kiemelik a minden pallót egyedivé tevő részleteket, és különlegessé varázsolják a házat.

Vagy, ha inspirálva érzi magát, hogy az otthonába becsempéssze az ötvenes, hatvanas és hetvenes évek hangulatát, válasszon inkább a Noble kollekciónk kínálatából. A Noble szalagparketta, ahol a hardwax olajos kezelésnek köszönhető természetes, matt felület minden egyes pallónál kiemeli az egyedi erezetet és szerkezetet, modern csavart visz a klasszikus parketta régi hagyományaiba.

Bármilyen különleges kívánsága is legyen, szalagparkettáink a stílust, az eleganciát és a rendkívüli tartósságot ötvözik, hogy még tökéletesebbé tegyék otthona helyiségeit.

Használhatok rétegelt szalagparkettát a nappaliban és a hálószobában?

Igen, a rétegelt szalagparketták az otthona legtöbb helyisége számára alkalmasak, a nappalit és a hálószobát is beleértve. Az egyedüli olyan helyiségeket, ahova nem javasoljuk a szalagparketta használatát, a nedves helyiségek jelentik, pl. fürdőszoba, vécé és mosókonyha.

A szalagparkettának kétféle típusa létezik: tömör és rétegelt. A rétegelt szalagparkettát alapvetően a tömör fánál talált bizonyos gyenge pontok kezelésére fejlesztették ki.

A tömör szalagparketta tömör, természetes keményfa darabból, míg a rétegelt szalagparketta több réteg fából készül, tömör keményfa felső réteggel. A Tarkettnél a rétegelt szalagparketta teljes egészében kiváló minőségű fából készül, keményfa felső réteggel, különböző fafajtákból és dizájnnal, színezéssel, erős és jól tartó, ellentétes szálirányba fordított középső faréteggel, amely hozzájárul a padló szilárdságához, és egy balansz réteggel, amely stabilizálja a padlót, és garantálja a mérettartóságot.

A rétegelt szalagparkettát a tömör keményfa felső réteg miatt szinte nem lehet megkülönböztetni a tömör fától. Ez rendkívül fenntartható opcióvá teszi, mert a szükséges keményfa mennyiség sokkal kisebb, mint amit a tömörfa szalagparketta igényel. Emellett olcsóbb is.

Mivel a rétegelt fa keresztirányban összeragasztott, különböző farétegekből áll, kevésbé valószínű, hogy összezsugorodik és kitágul, ami erősebbé és a megcsavarodással szemben rendkívül ellenállóvá teszi a tömörfa szalagparkettához képest. Ez azt is jelenti, hogy padlófűtéssel is használható. Ez a tartósság különösen alkalmassá teszi a rétegelt szalagparkettát a nagy igénybevételnek kitett területekre, mint pl. a nappali. Az ellenálló, praktikus és könnyen tisztítható rétegelt szalagparketták a gyerekek hálószobájába is kiváló választást jelentenek.

Például a Viva kollekció olyan modern fapadlókból áll, amelyek tartósak, praktikusak és kedvező árfekvésűek, ami tökéletes választássá teszi azokat a gyerekek hálószobájába. Ezek egyszerűen lefektethetők és a karbantarthatók, és esztétikailag is kifogástalanok. Egy sor klasszikus tölgy és dió kivitelben, illetve modern szürke dizájnnal kaphatók.

A stílus és a teljesítmény ötvözése

A rétegelt szalagparketta rendkívül sokoldalú, és pallóméretek, színek és textúrák széles választékában kapható. Ez rendkívüli módon megkönnyíti a nappali és hálószoba padlójának megtalálását, amely tökéletesen passzol az adott otthon stílusához és az életmódhoz.

A legmegfelelőbb felületkezelés a nappali és a hálószoba számára

A szalagparketták többféle felületkezeléssel kaphatók, amelyek egyszerre kiemelik és védik a padlót. A fapadlókhoz hasonlóan a választott felületvédelemnek passzolnia kell az adott otthon stílusához és az életmódhoz.

A szalagparketták túlnyomó része Proteco felületkezeléssel van lekezelve, amely a piac egyik legerősebb felületvédelmét jelenti. A Proteco háromféle változatban készül, ezek mindegyike más és más érzetűvé teszi a padlót, és más és más felületkialakítást biztosít, a félfényestől a mattig.

  • A Proteco Lacquer egy félfényes lakk, ami hat rétegben kerül felvitelre, hogy rendkívül kopásállóvá tegye a padlót. 
  • A Proteco Natura egy matt lakk, amely ugyanolyan kopásálló, és hasonlóan hatékony védelmet nyújt. Megőrzi a fa természetes színét és érzetét, pont úgy, mint az olajozott padló. Kicsivel több ápolást igényel, mert a matt felület mindig több szennyeződést szed össze, mint a félfényes lakk.
  • A Proteco Hardwax olaj selymesen matt felületet biztosít, megerősítve a fa érzetét. Az olaj behatol a fába, miközben a viasz a felületen marad, és extra kopásvédelmet biztosít. A többi olajozott fapadlóhoz hasonlóan két-három évente „karbantartó olajozást” kell végezni. Emellett valamivel nagyobb törődést igényel, mint a lakkozott padlók.

A felületi hatás alkalmazása ugyancsak megváltoztatja a fapadlók megjelenését. Például a különböző szálcsiszolási módszerek még jobban kiemelik a fa gyönyörű, természetes szerkezetét. A fűrész- és benyomódási nyomok hozzáadása pedig antik megjelenést és érzetet kölcsönöz a padlónak. A Heritage és a Vintage kollekcióink egyaránt megjelenítik e technikák szépségét. A valódi, rusztikus tölgyfából készülő Heritage kollekciónk a legszebb természetes stílust jeleníti meg, olyan természetes részletekkel, amelyek évszázados patina érzetét kölcsönzik a padlónak. És a Vintage kollekciónk, a fűrésznyomoktól a benyomódásokig, a famegmunkálás látható nyomaival, egyéniséggel szolgál, és az elmúlt idők érzetét kelti.

A Proteco, a piac egyik legerősebb felületvédelmének használatával olyan előkezelt padlóburkolati megoldás kínálatot terveztünk meg, amelyek egyszerre stílusosak és tartósak. Böngéssze végig a kollekcióinkat, és találja meg az inspirációt a legmegfelelőbb fa felületkezelést illetően a nappalija és a hálószobája számára.

Hogyan kell karbantartani a keményfa padlókat a nappaliban és a hálószobában?

A fapadlók használatakor elsődlegesen a felületkezelés kopik, és nem maga a fa. Ezért a fapadlók megfelelő védelmet igényelnek a kopással, a dörzsöléssel, a karcolásokkal és a foltokkal szemben, hogy még sokáig jól nézzenek ki.

A keményfa padló megfelelő karbantartása érdekében ismerni kell, hogy az milyen felületkezelést kapott. A piac egyik legerősebb felületvédelmét jelentő Proteco felületkezeléssel kezelt szalagparketták háromféle változatban kaphatók. Ezek mindegyike más és más érzetűvé teszi a padlót, és más és más felületkialakítást biztosít, a félfényestől a mattig.

Többféle termékünk van, amelyet a fafelület kopással szembeni védelmére és megerősítésre, illetve a mikrokarcolások megelőzésére terveztünk – Refresher a lakkozott padlókhoz és Refresher a hardwax olajjal kezelt padlókhoz.

További tippek a padló szépségének megőrzéséhez és meghosszabbításához

  • Használjon bútoralátéteket a karcolások minimalizálása érdekében.
  • Használjon megfelelő alátéteket a székek görgői által okozott padlósérülések megelőzésére.
  • Helyezzen el lábtörlő szőnyeget az előszobában a szennyeződések széthordásának minimalizálására. Ne feledkezzen meg róla, hogy a közvetlenül bejárati ajtóhoz kapcsolódó első néhány méter (három lépés befelé) jelenti a legkritikusabb területet.
  • Törölje fel azonnal a kiömlött folyadékot. A felületkezelések először megvédik a padlót, ám ha hagyja, hogy a fa beszívja a folyadékot, az erősen megrongálhatja a padlót.

Javasolt kollekciók